Søg på Ungmor

Log ind


Gode boller alá nijoem Skrevet af nijoem 22. Jun 2008, 19:18


50G gær
700Ml vand
1 groftrevet squash eller 4-5 gulerødder (eller hvad man har lyst til)
500G Grahamsmel
500-600 G hvid hvede (kan bruge alm hvedemel)
en håndfuld fiber sund (findes ved morgenmad i brugsen)
lidt salt
evt. lidt kerner, vi bruger hørfrø-solsikke ovs.

Endelig: Æg til pensling
Dejen bliver rigtig klistret, det er meningen, hvis den bliver "glat" bliver brødene rigtig tunge og ikke særlig lækre at spise.

1. rør gær ud i det lillefingerlune vand
2. tilsæt fiber sund og det revne grøntsag
3. tilsæt grahamsmel og salt
4. rør rundt til en ens artet masse, jeg rører cirka 1 min i røremaskinen
5. tilsæt hvid hvede
6. rør til en ensformet masse.
7. dejen er rørt færdig når den er pæn jævn og klistrer godt til nallerne

8. hæves cirka 1 time et lunt sted

9. HUSK MEL til hænderne for nu skal bollerne formes *GG* Vi laver flade boller, så er de gode for alle aldre at gnave af.

Efterhæves i ½ times tid, de hæver rigtig meget, så plads imellem bollerne på pladen

HUSK: At pensle inden de kommer i ovn, da de ikke tager imod farve ellers, og ligner nogle boller der er helt udtørret og aldrig bagt
De skal bages 15-20 min ved 200 grader.

-----

Dette er kun en cirka opskrift, det kan være jeg bruger mere hvid hvede eller grahamsmel, for jeg bruger ikke en opskrift på "mine brød"

Afstemning

Hvilke Sociale medier er du på?
Facebook
79%
Twitter
2%
Instagram
8%
LinkedIn
2%
google+
2%
Pinterest
3%
Andre? Kommenter venligst
5%
Antal stemmer: 61