Søg på Ungmor

Log ind


Gode boller alá nijoem Skrevet af nijoem 22. Jun 2008, 18:18


50G gær
700Ml vand
1 groftrevet squash eller 4-5 gulerødder (eller hvad man har lyst til)
500G Grahamsmel
500-600 G hvid hvede (kan bruge alm hvedemel)
en håndfuld fiber sund (findes ved morgenmad i brugsen)
lidt salt
evt. lidt kerner, vi bruger hørfrø-solsikke ovs.

Endelig: Æg til pensling
Dejen bliver rigtig klistret, det er meningen, hvis den bliver "glat" bliver brødene rigtig tunge og ikke særlig lækre at spise.

1. rør gær ud i det lillefingerlune vand
2. tilsæt fiber sund og det revne grøntsag
3. tilsæt grahamsmel og salt
4. rør rundt til en ens artet masse, jeg rører cirka 1 min i røremaskinen
5. tilsæt hvid hvede
6. rør til en ensformet masse.
7. dejen er rørt færdig når den er pæn jævn og klistrer godt til nallerne

8. hæves cirka 1 time et lunt sted

9. HUSK MEL til hænderne for nu skal bollerne formes *GG* Vi laver flade boller, så er de gode for alle aldre at gnave af.

Efterhæves i ½ times tid, de hæver rigtig meget, så plads imellem bollerne på pladen

HUSK: At pensle inden de kommer i ovn, da de ikke tager imod farve ellers, og ligner nogle boller der er helt udtørret og aldrig bagt
De skal bages 15-20 min ved 200 grader.

-----

Dette er kun en cirka opskrift, det kan være jeg bruger mere hvid hvede eller grahamsmel, for jeg bruger ikke en opskrift på "mine brød"

Nyeste brugere

  • Cordelia Weber
  • blythedecicco698
  • Sasja09
  • thjametiffany
  • sinebusselthoma
  • eeagledori
  • ainebraymbern
  • macashmerpris
  • garyspitze
  • darbycarothers99671
  • malene95
  • hannepedersen89
  • jizajami
  • gordonduigan7588046
  • steffenyocum181
  • sljrodger11273974157
  • manbubs0951tjgc
  • wilburnelx758060282
  • randimcevoy215929775
  • rhysrooke1186108497
Der er i øjeblikket 0 brugere og 10 gæster online.

Afstemning

Hvilke Sociale medier er du på?
Facebook
78%
Twitter
1%
Instagram
9%
LinkedIn
1%
google+
1%
Pinterest
4%
Andre? Kommenter venligst
5%
Antal stemmer: 79