Opret
A password will be e-mailed to you.

Som ung mor er det ikke sjældent, at man oplever at få strækmærker efter at have født sit dejlige barn, og det er et stort problem for mange. Normalt set ses strækmærker særligt, når huden er blevet strækket ud på kort tid, hvilket man blandt andet oplever ved graviditet og i nogle tilfælde, hvis man vokser meget hurtigt.

Strækmærker kan se forskellige ud, og de kan både være helt hvide eller en mørk lilla farve, der tydeligt kan ses. Det er forskelligt alt efter vores gener og hvor hurtigt huden har strækket sig, hvor mange strækmærker vi får.

 

Kan du slippe af med dine strækmærker?

Når først du har fået strækmærker, kan du ikke som sådan slippe af med dem igen og få din hud tilbage, som den så ud før. Det er måske noget, der kan gøre dig lidt trist først, men det betyder ikke, at der ikke er noget, du kan gøre ved dine strækmærker.

Selvom du ikke kan slippe af med dem, kan du alligevel gøre en del for at mindske dem og gøre dem mindre synlige. Der findes flere forskellige produkter, der påstår at kunne reducere synligheden af strækmærker, men der er stor uenighed om, hvorvidt de rent faktisk virker.

Hvis du i stedet vil prøve en metode, der rent faktisk virker og som er et større indgreb end blot en olie på huden, findes der en behandling af strækmærker efter graviditet, der rent faktisk virker. Den går nemlig i stedet ind og penetrerer huden, og der er derfor tale om, at huden i stedet skal gendanne sig selv, hvilket reducerer synligheden af dem.

Andre læste også:   Tre gode forslag: Sådan får du tiden til at gå, når du er på barsel

Du kan regne med at skulle igennem flere behandlinger, men når du henvender dig, vil du sammen med din behandler kunne gennemgå forløbet, så du ved, hvad der skal komme til at ske og kan regne med, at der er styr på det hele.

 

Hvorfor slippe af med sine strækmærker?

For nogle mennesker betyder strækmærker ikke ret meget, mens det for andre er noget, der virkelig rammer deres selvtillid. Det er særligt, hvis dine strækmærker er meget synlige, at du derfor gerne vil slippe af med dem og få reduceret den synlige effekt på huden.

Selvom strækmærker ikke er noget, der definerer dig som menneske, er det for nogen alligevel vigtigt, at de kan føle sig godt tilpas i en bikini på stranden eller uden tøj på derhjemme. Det er et meget personligt valg, og hvis du er en af dem, der oplever, at det går ud over dit selvværd, er der ikke noget galt med at komme til en behandling af dine strækmærker, så du kan slippe af med dem og få et bedre liv.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort