Opret
A password will be e-mailed to you.

Sponsoreret

De fleste kan kende nogle af disse problemstillinger i forbindelse med at prøve at få et barn. Mange har prøvet at miste et barn gennem ufrivillig abort, men desværre er der også mange, der ikke kan blive gravide.

Et ømt emne

Det kan være meget svært at forstå, hvis man har svært ved at få barn. For mange er det en afgørende del af livet at være i stand til at stifte sin egen familie med den, man elsker. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvor højt man drømmer om at få børn, men for mange spiller det en stor rolle.

Når man bliver enige om at prøve at få et barn, er de fleste spændte og glæder sig til at se, hvad der nu kommer til at ske. Hvis der så ikke sker noget i en længere periode, kan ventetiden være præget af mange triste tanker om fremtiden.

Hvis man har svært ved at blive gravid, kan det være meget svært at åbne op omkring emnet over for familie, venner, kolleger og bekendte. Men det er også meget hårdt at gå med for sig selv hele tiden.

Støttende pårørende

Hvis du selv har stået i situationen eller selv står i situationen nu, eller hvis du selv kender til nogle, der har svært ved at blive gravide, så ved du nok, hvor meget det hjælper at snakke om det med nogle andre end sin partner.

Det kan lægge en dæmper på mange stunder derhjemme, hvis samtalen eller tankerne driver hen mod emnet. Man kan forestille sig, at der er blevet snakket utroligt meget om det bag husets fire vægge.

Andre læste også:
  Klar til den lille ny? Disse typer udgifter skal du være opmærksom på som nybagt mor

Derfor kan det både være forløsende ikke at snakke om emnet med sine venner og familie nogle gange, men det er også en forløsning at komme ud med sine tanker på en fri måde uden at skamme sig over noget.

Det er også vigtigt at huske på, at det er en situation, som mange står i eller har stået i på et tidspunkt, og stort set alle har kendskab til par, der har haft svært ved at stifte familie på en naturlig måde.

Der findes hjælp

Når man er i den fødedygtige alder og har prøvet at blive gravid i et år, kan man tale om ufrivillig barnløshed. Det kan være ubehageligt at nå til det punkt, hvor termen passer på en selv, men der er heldigvis muligheder, man kan se nærmere på.

Der findes mange fertilitetsbehandlinger, som viser gode resultater for mange mennesker. Dansk Fertilitetsklinik har over 40 års erfaring med fertilitetsbehandlinger afhængig af behov og situation.

Da det kan være et ømt emne at tale med en form for fremmed om, tilbyder de en gratis første konsultation, hvor i sammen med en ansat finder jeres behov og udfordringer. Det kunne være behjælpeligt at se, hvad de kan tilbyde, hvis du eller en i din omgangskreds lider af barnløshed.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort