Opret
A password will be e-mailed to you.

SPØRGSMÅL:

Min søns mor har fundet sig en ny kæreste og efter at han er kommet ind i deres liv aflyser hun konstant samværet i mine weekender med dårlige undskyldninger om at vores søn er syg, få dage efter kan jeg så læse på Facebook at de har brugt weekenden i tivoli, hos hendes nye kærestes forældre eller noget helt tredje som slet ikke ville kunne lade sig gøre hvis vores søn var syg.

Jeg føler mig snydt for tiden med min søn, men når jeg prøver at fortælle hende om det bliver hun sur og lukker totalt af. Jeg har forsøgt at ringe til statsforvaltningen og forklare dem mit problem, men fik blot at vide at min søns mor har ret til at beholde ham hjemme under sygdom.

Kan jeg slet intet gøre, for jeg savner min søn meget og er bange for at miste ham.

SVAR:

Et svar vil afhænge af mange forskellige faktorer, som vi desværre ikke kan læse ud af dit spørgsmål. Det er blandt andet vigtigt at vide, om I har en juridisk gyldig samværsaftale? Hvor gammel er barnet? Hvor langt bor I fra hinanden? Osv.

Når et barn er sygt, kan det selvfølgelig ligeså godt være sammen med far som med mor. Hvis barnet er meget sygt, kan det dog være uhensigtsmæssigt for barnets helbred at skulle rejse fra den ene forælder til den anden. Men når du nu skriver, at de har været i Tivoli, på besøg hos svigerforældrene osv., så lyder det ikke som om, barnet har været så sygt at en aflysning har været nødvendig.

Andre læste også:   Forslag til samværs-model

Hvis man har en juridisk gyldig samværsaftale (fx fra statsforvaltningen), har man mulighed for at starte en sag i fogedretten angående aflysningerne af samværet.

Hvis du har brug for afklaring af dine muligheder, er du velkommen i vores personlige rådgivning, hvor du kan fortælle mere detaljeret om situationen.

Venlig hilsen,

FORENINGEN MOR OG FAR

Foreningen mor & far vil udvælge spørgsmål blandt UMs medlemmer, som de vil besvare. Stil dem et spørgsmål. www.foreningenmorogfar.dk

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort