Opret
A password will be e-mailed to you.

SPØRGSMÅL:

Min søn har aldrig set hans far, han er nu 7 år gammel og kender intet til hans fars eksistens, ud over de få ting jeg har valgt at fortælle om ham. Hans far er efter min mening ikke spor egnet som forælder, men han har desværre nu valgt at søge om samvær med min søn.

Jeg var af den opfattelse, at hans far efter 5 år uden kontakt til hans barn ikke længere havde ret til at søge samvær, at ansøgningsfristen ligesom var forældet. Er det en regel som er lavet om?

SVAR:

Et barn har som hovedregel ret til begge sine forældre, men mange forskellige forhold tages i betragtning, da afgørelsen skal være til barnets bedste.

Hvis I ikke selv kan blive enige om samvær kan faren søge statsforvaltningen om at fastsætte samvær. De vil så indkalde jer til et eller flere møder os sandsynligvis også inddrage jeres søn.

Det er aldrig for sent at ansøge, men det er klart, at mange års manglende kontakt mellem far og barn vil være en væsentlig faktor, som statsforvaltningen tager med i deres vurdering af sagen. Det er ikke muligt på forhånd at sige hvad statsforvaltningen vil afgøre i en sådan sag.

Husk på, at du er velkommen til at komme ind i vores personlige rådgivning, hvis du har flere spørgsmål.

Venlig hilsen,

FORENINGEN MOR OG FAR

Foreningen mor & far vil udvælge spørgsmål blandt UMs medlemmer, som de vil besvare. Stil dem et spørgsmål. www.foreningenmorogfar.dk

Andre læste også:   Økonomisk støtte fra faderen?

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort