SPØRGSMÅL:

Min datters far har efter 3 år med uregelmæssigt samvær valgt at sige helt stop for at se min datter, hun er selvfølgelig knust og savner sin far inderligt.

Kan jeg på nogen måde skubbe ham til at tilbringe lidt tid med hende, hun fortjener sin far, og jeg er ret sikker på at han også om nogle år vil fortryde at han gav slip på hende.

 

SVAR:

Du har som bopælsforældre mulighed for at starte en sag hos statsforvaltningen omkring samværet. Du kan fx søge om børnesagkyndig rådgivning. De kan fortælle ham om betydningen af, at hans datter har samvær med ham. Det er dog frivilligt for ham, om han vil deltage, og hvordan han i øvrigt vil forholde sig til det.

Du kender ham og ved sikkert bedst, om hvordan han vil reagere på forskellige ting. Nogle mennesker lukker af for pres, mens andre ændrer holdning, hvis de bliver opfordret på den korrekte måde. Det kan måske være en god ide indimellem at sende ham nogle af din datters tegninger eller på anden måde gøre ham opmærksom på, at hans datter tænker meget på ham, og at han er vigtig i hendes liv.

Venlig hilsen,

FORENINGEN MOR OG FAR

 

Foreningen mor & far vil udvælge spørgsmål blandt UMs medlemmer, som de vil besvare. Stil dem et spørgsmål. www.foreningenmorogfar.dk

Andre læste også:
  Forslag til samværs-model

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort