Opret
A password will be e-mailed to you.

SPØRGSMÅL:
Jeg vil gerne spise sundt, men mine børn gider ikke at spise grøntsager. Jeg er træt af at skulle lave to slags mad hver aften, er der noget jeg kan gøre for at få mine børn til at spise sundt sammen med mig?

Kan man gøre grøntsager spændende for børn, for det er i hvert fald ikke lykkedes for mig!

AMALIE’S SVAR:

Jeg kan sørme godt forstå, at du er træt af at lave to slags aftensmad! Hvis dine børn er over tre år, bør det bestemt heller ikke være sådan at de skal have speciel mad, med mindre der er noget de er allergiske overfor.

Ofte er det en ”fiks idé” at børn ikke kan lide grøntsager og det er måske også tilfældet med dine børn.
Børn kan som regel bedst lide, at de kan se, hvad de spiser. Det er svært hvis ingredienserne er blandet alt for meget sammen. Gryderetter med ”skjulte” løg, broccoli osv. lykkes derfor sjældent…

Prøv i stedet at tage dine børn med i køkkenet (så vidt det er muligt) og lad dem få lov til at skrælle deres egen gulerod og skære deres egen agurk i skiver (opgaven tilrettes naturligvis efter deres alder) – det kan styrke lysten til at spise den sunde mad, hvis det er noget man selv har været med til at tilberede. Hvis du selv laver maden, så prøv at servere grøntsagerne i små skåle, udskåret i lettilgængelige bidder. For de fleste børn er det nemmere at forholde sig til dette frem for sammenkogte retter, hvor noget ubehageligt (grøntsager) ”gemmer sig”.

Andre læste også:   Hvordan kommer jeg af med MOR DELLEN???

Nogen gange kan det hjælpe at vende det hele lidt på hovedet: Gør det sunde til det populære. Prøv fx med: I dag får du lov til at hjælpe mig med at tilberede grøntsagerne til aftensmaden. Eller: I aften skal vi rigtig hygge os, derfor har jeg lavet det her super lækre farvestrålende frugt og grønt fad (udskåret frugt og grøntsager i stænger, gerne med dip). Du kan også forsøge med frugt og grønt smoothies, eller hjemmelavede byg-selv-burger, hvor der er masser af grønt tilbehør.

Der er mange fordele ved at spise grøntsager og dem skal dine børn naturligvis have gavn og glæde af: Man vokser og udvikler sig, bliver stærk, i godt humør og har nemmere ved at koncentrere sig og ved at lære nyt! Så bare klø på og hold fast! Både du og dine børn har fortjent god sund mad – hver dag!

Amalie Rosen er kostekspert, og svarer på dine spørgsmål om kost. Amalie giver 25% rabat til UM medlemmer ved en konsultation. www.KostConsult.dk

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort