Opret
A password will be e-mailed to you.

SPØRGSMÅL:
Jeg har hørt at man ikke må spise chokolade og karry når man ammer, men er der andet jeg ikke må spise?

AMALIE ROSEN’S SVAR:

Du har helt ret, visse fødevarer menes at kunne give uro hos barnet, og det gælder netop stærke krydderier og chokolade samt løg, citrusfrugter, kål, og vindruer. Men da der ikke er nogen undersøgelser der understøtter dette, bør man prøve sig forsigtigt frem og ikke på forhånd udelukke disse fødevarer.

I ammeperioden gælder de samme kostråd som under graviditeten. Det er vigtigt at du spiser sundt og varieret for både din egen og for dit barns sundhed.

Kvinder der ammer, anbefales ikke at spise mere end 100 g af de store rovfisk om ugen, fordi de kan have et højt indhold af kviksølv. Store rovfisk er bl.a. helleflynder, gedde, sildehaj, sværdfisk, aborre, tun, sandart.
Desuden bør du ikke spise store laks fra Østersøen mere end en gang om måneden (125 g), da de har et højt indhold af dioxin.

Du bør være tilbageholdende med at drikke alkohol, fordi alkoholen går over i modermælken og kan gøre dit barn uroligt og gøre, at dit barn drikker mindre mælk. Mælken kan også få en anden smag, som barnet ikke kan lide.

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan din sundhedsplejerske måske være behjælpelig med gode råd.

Amalie Rosen er kostekspert, og svarer på dine spørgsmål om kost. Amalie giver 25% rabat til UM medlemmer ved en konsultation. www.KostConsult.dk

Andre læste også:   Kostvaner under graviditet

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort