Du skal bruge følgende:

50G gær
700 ml vand
1 groftrevet squash eller 4-5 gulerødder (eller hvad man har lyst til)
500G grahamsmel
500-600  hvid hvede (kan bruge alm hvedemel)
En håndfuld fiber sund (findes ved morgenmad i brugsen)
Lidt salt
Evt. lidt kerner, vi bruger hørfrø-solsikke ovs.

Endelig: Æg til pensling
Dejen bliver rigtig klistret, det er meningen, hvis den bliver “glat” bliver brødene rigtig tunge og ikke særlig lækre at spise.

Du skal gøre følgende:

Rør gær ud i det lillefingerlune vand
Tilsæt fiber sund og det revne grøntsag
Tilsæt grahamsmel og salt
Rør rundt til en ens artet masse, jeg rører cirka 1 min i røremaskinen
Tilsæt hvid hvede
Rør til en ensformet masse.
Dejen er rørt færdig når den er pæn jævn og klistrer godt til nallerne

Hæves cirka 1 time et lunt sted

HUSK MEL til hænderne for nu skal bollerne formes *GG* Vi laver flade boller, så er de gode for alle aldre at gnave af.

Efterhæves i ½ times tid, de hæver rigtig meget, så plads imellem bollerne på pladen

HUSK: At pensle inden de kommer i ovn, da de ikke tager imod farve ellers, og ligner nogle boller der er helt udtørret og aldrig bagt
De skal bages 15-20 min ved 200 grader.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort