Opret
A password will be e-mailed to you.

Betalt indhold

Hvert år er der 38.000 kvinder, der udsættes for partnervold. Desværre er det langt fra dem alle, der får hjælp til at komme ud af deres voldelige forhold. Det betyder, at en stor del af dem ender med at forblive i et forhold, hvor de bliver udsat for vold af deres partner.

Der kan være mange grunde til, at en kvinde vælger at blive i et forhold, hvor hun bliver udsat for vold af sin partner. I mange tilfælde skyldes det, at hun har en frygt for, hvad der vil ske, hvis hun forlader den partner, der er voldelig over for hende.

Vold er ikke kun fysisk

Når man hører om partnervold, er det helt naturligt, at man tænker på, at den ene part af et forhold slår den anden. Faktum er dog, at vold ikke kun er fysisk. Der kan også være tale om psykisk vold, som kan optræde i et forhold på flere forskellige måder.

Det kan vise sig i form af kontrol, verbale overfald og meget andet. Fælles for både fysisk og psykisk vold er, at det er med til at nedbryde den person, det går ud over. Det er derfor vigtigt at slå fast, at psykisk vold kan have lige så alvorlige følger, som det er tilfælde for fysisk vold.

Mange kvinder søger hjælpe på krisecentre

Ud af de i alt 38.000 kvinder, der hvert år bliver udsat for vold af deres partner, er det kun ganske få, der søger hjælp. Der er omtrent 2.000 kvinder, der hvert år kommer på et krisecenter, hvor de får hjælp til at komme væk fra deres voldelige forhold.

Andre læste også:
  Selvforkælelse til travle mødre

På et krisecenter for kvinder kan man finde den sikkerhed og tryghed, man har brug for. Man kan også få hjælp af kyndige fagpersoner til at lægge en plan for sin fremtid, så man kan lægge det voldelige forhold bag sig.

Er du selv et offer for partnervold

Bliver du udsat for vold i dit forhold, er det vigtigt, at du søger hjælp hurtigst muligt. Ønsker du at gøre dette, er der flere måder at gribe det an. Ønsker du at få hjælp fra kyndige personer, kan du vælge at kontakte Ellested Kvindekrisecenter, som er et krisecenter på Fyn.Her kan du ikke blot få et ophold, hvor et fagligt og kyndigt personale tager sig af dig. De kan også stå for transport, så du kan blive hentet, hvor end du befinder dig i landet. Ydermere kan de også tilbyde, at du kan blive indlogeret med barn eller børn, hvis du har behov for dette.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig