Som ung mor, og mor i det hele taget, er der nogle elementer i hverdagen man må nytænke når først det lille nye familiemedlem melder sin ankomst. For nogle unge mødre kommer det som et chok at man eksempelvis mister meget af sin tid til sig selv i det daglige, naturligvis er det langt de færreste, der ikke tror at hverdagen bliver vendt på hovedet når ens guldklump kommer til verden. En af de ting i hverdagen, der bliver skåret ned er måden, hvorpå man shopper og køber ind, her tænkes ikke kun på det basale som fødevarer, medicin og andre essentielle varer, men især også i forbindelse med tøjindkøb.

For at finde nye måder at shoppe på mens man går på barsel kan være at vende blikket mod de mange online muligheder. Det kan være en stor fordel for en nybagt mor at gøre sine tøj- og skoindkøb online, da man langt de fleste steder får muligheden for at prøve varerne i hjemmet og sende eventuelle fejlkøb retur, eller via postsystemet bytte sine varer. Er man til kvalitet er det muligt at finde hvad som helst på internettet, find et stort udvalg af Angulus her og se de mange muligheder for nyt fodtøj.

Sammensæt dig en rigtig god madplan

Gør madlavningen lettere med en madplan

Mange unge og nybagte mødre har en tendens til at glemme sig selv lidt i forbindelse med det lille nye liv, de skal passe på og sørge for. Dog er det ligeså vigtigt, at man som mor får nok at spise, især hvis man ammer den lille nye, det er dog ikke altid, at man som mor har overskud eller føler, at der er tid til at sætte sig ned og få et ordentligt morgen- og frokostmåltid i barnets første måneder. En god måde at undgå dette på, er ved at få styr på ugen med en madplan fra internettet.

Andre læste også:
  Fem råd til unge mødre

Ved at følge en madplan sikrer man sig ikke alene at der altid er mad i huset, men også at man får nogle faste rutiner i dagligdagen, eller bibeholder dem man havde før fødslen, ved at skulle handle ind 1-2 gange ugentligt og derved kommer ud af hjemmets trygge rammer og udfordre sig selv som nybagt mor i offentligheden. Mange unge mødre frygter i starten at skulle tage den lille med ud og handle, da man er bange for at ens barn vil skrige og skabe en pinlig atmosfære omkring én. Denne frygt er sund at komme sig over i starten af ens periode som nybagt mor.

Gør det nemt for dig selv i hverdagen

Det vigtigste i verden for en mor er naturligvis at sørge for ens barns behov, dette betyder dog ikke at man helt skal glemme sig selv i processen, da man ikke kun skal sørge for barnets behov for at have det godt. Små spædbørn kan lynhurtigt mærke de forandringer, der sker hos moren, hvis ikke hun trives i sin hverdag, derfor kan det være ideelt at følge en madplan og gøre nogle af sine indkøb online således at man stadig føler at man til dels kan være sig selv når den lille er puttet til middag eller aften, således at man ikke føler, at det hele skal gå op i bleskift, amning og rengøring.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort