Fora Baby og Barn børneopdragelse ano 1803
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5433076
  twinmum
  354 Indlæg

  Ja, meget har ændret sig, men der er nu også ting, hvor man tydeligt kan se, nogle af de myter “vores bedsteforældre, nogle gange mødre kommer med”.

  om amning
  “[..]det har du allerede fået ind med modermælken, er en ren og skær fordom. Det er bedst for moderen og barnet, at moderen selv ammer[..]man troede for længe siden af den første valleagtige mælk hos moderen lige efter fødslen var skadelig for barnet[..]Rosseau gjorde imidlertid som den første lægerne opmærksomme på, at denne første mælk måske kunne være gavnlig for barnet, idet naturen jo ikke frembringer noget uden grund[..]”

  At sove køligt:
  “børn blod er 110 fahrenheit mens voksnes kun er 96. Børn kvæles i den varme, som de voksne befinder sig godt i. Tilvænning til kølighed gør mennesket stærkt.[..]derfor har barnet bedst af et køligt og hårdt leje[..]

  Svøbning
  “det er af ren bekvemmelighed vi svøber børnene ind som mumier[..] det gør børnene bange og de hensættes i art fortvivlelse over slet ikke at kunne bruge deres lemme. nu tror man så man kan dæmpe deres skrig ved at komme med tilråd. Men man jo blot præve at svøbe et voksent menneske ind, og så se om det ikke også vil skrige og blive angst og fortvivlet.

  Liftens opfindelse
  “hvis man vil bestræbe sig på at udvise en vis varsomhed, så er det mest formålstjenestelige en slags æske, beviklet med to remme foroven. Italianerne bruger den, og kalder den arcuccio”. Barnet bliver hele tiden i denne æske og lægges også til brystet i den. Derved forhindres tillige at moderes ligger barnet ihjel om natten”

  Vugning
  “[..]er skadeligt for barnet, at blive gynget frem og tilbage. Man ser jo selv hos voksne mennesker, at det at blive gynget fremkalder brækimpulser og svimmelhed. ved vugning vil man bedøve barnet, så det ikke skriger”

  Gråd
  “imidlertidig er det sundt for børn at skrige[..] ved at skrige udvikler barnet sin krops indre organer og kanaler. Det er skadeligt, at man straks kommerbarnet til hjælp, når det skriger [..]dette er normalt første skridt til at spolere barnet, for når det ser alle kommer, når det giver lyd, skriger det endnu oftere”

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.