Fora Fødsel Fødselsberertninger kom frisk :)
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5457679
  katrinekc
  367 Indlæg

  Ja skal vi ikke have en tråd hvor vi lige deler vores fødsel 😀

  Jeg ligger ud med fødslen af Philip 😀

  Fødslen af Philip
  Mandag morgen den 15 marts 2010 kl 05.36, vågner jeg, og det plejer bestemt ikke at ligne mig, men jeg sætter mig op i sengen, kan mærke min mave er hård, og jeg er lidt øm… Tænker straks derefter at det er veer, ligger mig ned og stirer alt hvad jeg kan få vores vække ud som lyser op i loftet, prøsic 20 min sener kommer det niv igen, jeg farer op af sengen, glad og så spændt, JEG har veer, mit barn kommer snart ud, (var gået 6 dage over tid, så var efterhånden desperat) jeg flyver ind i stuen, sætter mig ved computeren, logger på facebook, men tør næsten ikke være online sæt nu nogle gætter jeg har veer ved at jeg sidder derinde og kigger en tidlig morgen. Logger af og på hele tiden…

  Kl 6.30 sender jeg en sms til Kenni om at jeg har veer, og at han skal sige til hans chef at han ikke kommer på arbejde om aftenen… Kenni arbejder om natten.

  Jeg tuller lidt rundt, de veer her er jo bare piece of cake, kan virkelig ikke forstå at folk klager dem, og siger at det gør så ondt altså, ha jeg er sku så sej! jeg kan det shit her, tænker jeg…

  Kenni kommer hjem kl 8 fra arbejde, og jeg har skal nu koncentrere mig lidt under mine veer, men er super godt til at trække vejret imens, for det kan jeg mærke hjælper mig. Kenni skynder jeg at hoppe i sneg så han kan få noget søvn og være frisk til den kommende fødsel, han har nemlig allerede været vågen i 24 timer.

  Mine veer kommer med ca 6 minutter interval kl 10 om formiddagen, og Kenni har været oppe og tjekket at jeg er ok, og han er så spændt at han ikke kan sove, og sender ham i seng igen for jeg vil i bad, skal dælme ikke føde uden at være ren og vasket.

  Kl 11 er der nu 5 min mellem mine veer, ligesom jordemoderen sagde, så skulle jeg have haft det i et par timer før jeg skulle ringe på fødegangen, Jeg står nu og læner mig ind over et bord når mine veer kommer, men kan stadig klare dem alene og med fous på at trække vejret. Jeg havde lovet mig selv at jeg skulle være pæn når jeg fødte både have mascara på og sat håret, men nu hvor jeg stod her med veer, kunne jeg ikke være mere ligeglad.

  Kl 13 vækker jeg Kenni for at sige at jeg altså lige vil prøve at ringe på fødegangen og sige at jeg har veer og de har været hver 5 minut i 2 timer…
  Snakker med en sød jordemoder, men hun mener ikke det er veer jeg har, at det nok er min livmoderhals som er ved at udslette sig selv, og at jeg bare skal tage 2 panodiler og kravle i min seng.
  Jeg havde så meget lyst til at tude, går ind i sengen til Kenni og fortæller at det slet ikke er veer jeg har, og at han skal hente de 2 skide panodiler til mig, de hjælper ikke en dyt, har stadig 2 “veer” hver 4-5 minut, og nu kommer de så kraftigt at jeg ikke selv kan holde fokus på vejret, så Kenni puster mig ind i hovedet som jeg skal trække vejret, det hjælper og kan nu komme gennem mine veer uden de store problemer, jeg ligger i sengen og slapper af mellem mine veer, og arbjeder med Kenni når de er der, han er så god.

  Kl 15 rigner jeg igen til FG, men de mener stadig ikke at det er noget der er nu ca 3-4 min mellem dem, og de niver så meget forneden fortil, men hende Jordemoderen, siger at jeg gerne må komme ind og blive tjekket, kan jo altid kører hjem igen siger hun, men jeg har 35 kilometer til fødegangen, så vil ikke køre turen for sjov.
  Vi blir så enige om at komme derind.

  Men efter at samtalen er slut, kommer mine veer bare konstant, kan slet ikke rejse mig, men finder ud af hvis jeg bare brøler som en elg når veerne er der så gør det ikke nær så ondt, så jeg ligger i sengen og brøler derud af, og kan ikke lade være med at små grine i de små ve pauser der er, for kan godt selv høre det lyder så sjovt, men det hjælper mig, og det er det altså det vigtigste.

  16.30 spørger Kenni om jeg ikke vil afsted, men kan bare ikke komme ud af sengen uden at der hele tiden kommer nye veer, men han får mig bøvlet ud og skal lige ind på toliet før vi skal afsted, og kan se at jeg bløder helt vildt, så får nogle rene trusser på og et bind, og så er det afsted, men jeg begynder at få kvalme, så kenni finder en pose til mig, så jeg ikke skal brække mig i bilen.
  Turen derud er lang, det er ikke rart at have veer i bilen jeg kan ikke bevæge mig som jeg gerne vil, og er så tørstig, men vi har ingen vand fået med, Kenni tilbyder at holde ind på en tank og købe noget, men kan ikke overskud at skulle være alene i en bil med veer og brøle som en elg på en tankstation, så vi forstætter.

  kl 17 ankommer vi til fødegangen, og jeg er ved at tømme deres vand automat, er så tørstig, kommer hen og skal melde mig ind, de troede ikke på at jeg kom nu hvor det var over 2 timer siden de havde snakket med mig, de troede at veerne var gået i sig selv igen.
  Kommer ind i et undersøgelses lokale, hvor der både er en jordemoder og en studerenden, de gør meget ud af at fortælle mig at som førstegangs fødende er man ikke så hurtig og at jeg ikke skal forvente at jeg er mere en max 3-4 cm åben.
  Jordemoderen spørger mig før hun mærker hvor meget jeg selv tror jeg er, og gider ikke mere der, så siger 10 cm, hun griner og mærker efter, og ser helt underlig ud i hovedet 9 cm er jeg åben, kan slet ikke holde op med at smile, er så glad, det er lige til at se en ende på nu så. På vejen ind på fødestuen fortæller jeg JM at jeg har lovet mig selv en epidural blokade, men det mener hun ikke at jeg behøver for jeg klare det så flot.

  Kl 17.25 kommer ind på en fødestue og op på briksen, ligger der og brøler med på mine veer, de kan heller ikke lade være at grine når jeg her pause, før det lyder så morsomt: 🙂

  KL 17.45 begynder jeg at få nogle presseveer, men mit vand er endnu ikke fået og der mangler en ½ cm og så er der en kant, men må presse lige så stille med, men vandet gir sig ikke.

  KL 17.55 tager de mit vand og jeg får lov til at give den gas under presseveerne.

  kl 18.20 kommer min smukke lille dreng til verden med navle snoren 3 gange rundt om halsen med et skrig, han er 50 cm lang og vejer 3080 gram.

  Nøj hvor var jeg stolt og ikke endnu mere da jeg så, så glad og rørt Kenni var.

  Vi nåede at være på fødegangen i 1 time og 20 min, det var så skønt.

  Jeg fik 4 små sting og ikke noget smertestillende da jeg sagtens kunne klare det uden, fik dog mine 2 panodiler, men ved ikke lige hvor meget de hjalp i det lange løb. 🙂

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.