Fora Om Ungmor.dk Uddybning af regler for links og reklamer på UM
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5433539
  soelver
  206 Indlæg

  Efter at have oplevet en del usikkerhed omkring hvornår det er okay at linke, hvad der bliver betragtet som reklame osv, har vi forsøgt at gøre det mere klart, ved at opdatere en del af retningslinjerne:

  Reklame på Ungmor generelt

  • Det er ikke tilladt at oprette tråde med henblik på at reklamere. Dette gælder hvad end det er for kommercielle hjemmesider eller enkelte produkter. (Alle tråde vurderes individuelt, og tråde der vurderes at være imod reglerne fjernes uden varsel).
  • Når du har skrevet 100 indlæg i forumet, er du velkommen til at linke til kommercielle sider/produkter, såfrem det er relevant for en given tråd, som fx. svar på “Hvor kan jeg købe nogle gode gummistøvler?” De 100 indlæg er for at sikre, at folk ikke bare opretter sig for at reklamere.
  • Hvis man KUN har aktivitet på Ungmor.dk der hænger sammen med at reklamere for sit firma eller sine tjenesteydelser, vil du blive tilbudt at købe et banner istedet, og fortsætter du alligevel med din reklameaktivitet, vil din profil blive slettet uden yderligere varsel.
  • Du må reklamere for dig selv, dine tjenesteydelser, dit firma osv. i din profil, men ikke i din signatur.

  Eksempler på hvad der er okay, og hvad der ikke er okay:

  Jeg er ny bruger. Jeg tegner professionelt, og det er det jeg lever af.

  1. Jeg har nu oprettet profil herinde, og starter med at oprette en tråd for at fortælle hele verden – eller i hvert fald UMs brugere – at jeg tegner børneportrætter til en slik.
   • Det er IKKE okay.
    Jeg har ikke gjort andet, har ikke deltaget på siden, kommenteret eller skrevet i nogen tråde som almindelig privatperson.

  2. Jeg deltager i forskellige tråde, og snakker med om løst og fast. Jeg har lavet 100 forumindlæg. Der er en der spørger, om man kan anbefale en portrættegner, da hun skal bruge et portræt til en barnedåb. Jeg byder ind, og siger at det kan jeg, med pris og link til min hjemmeside.
   • Det er okay. Jeg svarer relevant på et spørgsmål i en tråd.

  3. Jeg deltager i forskellige tråde, og snakker med om løst og fast. Jeg har lavet 100 forumindlæg. Der er en der spørger, om man kan anbefale en fotograf, da hun skal have fotograferet sit barn. Jeg byder ind og siger, at jeg istedet kan tegne et portræt af hendes børn, udfra hendes egne billeder. Det er også meget bedre end et foto 😀
   • Det er IKKE okay
    Det er ikke et relevant svar på det stillede spørgsmål. Hvis nogen spørger efter gummistøvler, og der er en der svarer med link til barnevogne, så er det bare elendig kamflureret reklame

  4. Jeg har endnu ikke skrevet i nogen tråde, har ikke kommenteret, eller haft nogen form for synlig aktivitet på siden. En bruger spørger efter en tegner, og jeg går ind og tilbyder mig selv med priser og link.
   • Det er IKKE okay
    Jeg har endnu ikke skrevet 100 forumindlæg.

  5. Jeg skriver kun i forumet eller kommenterer i dagbøger mv, når det er i forbindelse med at jeg kan lægge et link til min hjemmeside og tilbyde min service. Det kunne også være, at jeg bare siger jeg kan hjælpe, og beder folk sende en pm – potato, potato.
   • Det er IKKE okay
    Hvis en bruger efter de første 100 indlæg, derefter har en overvejende del af indlæg der reelt er reklame, bliver man kontaktet af en fra redaktionen med henstilling til at stoppe denne aktivitet, – så må man købe et banner.

  6. Jeg har skrevet 100 forumindlæg. Jeg opretter et UM fotoalbum, hvor jeg viser 10 eksempler på det jeg tegner. Folk spørger ind til om jeg kan tegne for dem, og hvor meget det koster at få tegnet et portræt.
   • Det er okay, så længe det kun foregår der.
    Der må dog ikke reklameres for salg af tjenesteydelser direkte, men modsat, bliver man ikke holdt ansvarlig for hvad andre spørger om 🙂

  7. Jeg har lige oprettet min profil, og linker i feltet “hjemmeside” til min kommercielle hjemmeside, og skriver i min beskrivelse af mig selv, at jeg tegner portrætfotos til gode priser og at man kan sende mig en pm for at bestille et portræt. Måske har jeg en prisliste liggende også.
   • Det er okay, du må gerne reklamere i din profil.

  8. Jeg har en signatur med link til min hjemmeside. Den handler om min familie og der er billeder, historier, en blog osv.
   • Det er okay – du må gerne linke til din private hjemmeside i din signatur.

  9. Jeg har en signatur med link til min hjemmeside hvor jeg blandt andet sælger mine tegninger og har et lille loppemarked, men jeg har også min private blog der.
   • Det er IKKE okay
    Hvis du sælger varer eller tjenesteydelser på din hjemmeside, må du nøjes med at reklamere for den i din profil.

  10. Jeg har en signatur med link til min hjemmeside med mine tegninger på. Tidligere havde jeg informationer om salg og bestilling af tegninger, men det har jeg fjernet for kort tid siden.
   • Det er IKKE okay
    Du har stadig ikke andet end det du før havde til salg/bestilling, og der er ikke andet på siden. Du har ikke en blog, du har ikke tutorials der viser hvordan man kan gøre som du gør – det er stadig et udstillingsvindue for noget alle ved du laver.

  #8008003
  Anonymous
  385723 Indlæg

  :super:

  #8008004
  LaKRISen
  9352 Indlæg

  Tak for den uddybbende forklaring. Vidste slet ikke det var blevet tilladt at linke til andre sider, men har også været væk for en periode.

  #8008005
  Alienand
  13814 Indlæg

  dejligt med en uddybning omkring det… Så hvis vi har en tråd herinde om badebukser til børn f.eks. om man har set steder med billige og gode badebukser, så må man godt linke til siden? Ja jeg skal have skåret det ud i pap til aften 😛

  #8008006
  Astridsmor09
  3339 Indlæg

  Dejligt at man må linke direkte til tøjsider og lignende 🙂

  #8008007
  soelver
  206 Indlæg

  @Alienand wrote:

  dejligt med en uddybning omkring det… Så hvis vi har en tråd herinde om badebukser til børn f.eks. om man har set steder med billige og gode badebukser, så må man godt linke til siden? Ja jeg skal have skåret det ud i pap til aften 😛

  Hvis nogen spørger efter gode råd om hvor man kan finde badebukser, så er andre velkomne til at linke til sider der sælger badebukser, men tråde oprettet med det formål at fortælle at badebukseland.dk har udsalg på badebukser er ikke tilladt 🙂

  #8008008
  Anonymous
  385723 Indlæg

  Læst!

  #8008009
  Mary86
  3706 Indlæg

  :super: :super:

  #8008010
  Tom
  2890 Indlæg

  Til jer der ikke var online igår aftes 🙂

  Mvh Tom

  #8008011
  Malle09
  3058 Indlæg

  Læst ..:D

  #8008012
  Sannemus
  15592 Indlæg

  Dejligt med uddybende forklaringer..

  Men..

  I fx tråden om “shopperier” osv( kan ikke huske hvad den hedder), hvis så fx jeg ligger et billed ind af en cardigan jeg har købt.. X spørger hvor den er købt, må jeg så linke direkte til den, eller skla jeg stadige skrive cardiganbutik med den danske kode efter?

  #8008013
  Buna
  3012 Indlæg

  Læst!

  #8008014
  Tom
  2890 Indlæg

  @Sannemus wrote:

  Dejligt med uddybende forklaringer..

  Men..

  I fx tråden om “shopperier” osv( kan ikke huske hvad den hedder), hvis så fx jeg ligger et billed ind af en cardigan jeg har købt.. X spørger hvor den er købt, må jeg så linke direkte til den, eller skla jeg stadige skrive cardiganbutik med den danske kode efter?

  Ja det må du gerne hvis det er som svar på et spørgsmål :blink:

  Mvh Tom

  #8008015
  Shiva
  2237 Indlæg

  Total forvirrende … Tror bare jeg dropper at linke til noget som helst, så er jeg da vist på den sikre side !
  Synes det er noget pjat at man ikke må tilbyde fx. tegning hvis en søger fotograf til fx. at lave en gave. For det KUNNE JO VÆRE at personen ikke havde overvejet at få det tegnet og synes det MÅSKE var en endnu bedre idé. Bare for at følge eksemplet. Det kunne også være jeg oprettede en tråd om hjælp til at finde en barnevogn og en anden så siger “Hey, har du ikke overvejet en kombi-vogn” og linker hertil for at jeg kan se den. Og jo – jeg vil da have en kombi-vogn – tak for hjælpen du 😉

  #8008016
  Beautiful_Freak
  8655 Indlæg

  Synes bare lige vi skal have den her frem, for den havde jeg da total overset, og synes faktisk den er ret så relevant 😀

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.