Fora Baby og Barn At springe et klassetrin over
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5450661
  Katti
  664 Indlæg

  Hej piger..

  hvor mange af jer har selv prøvet eller har børn der har sprunget et klassetrin over?

  Jeg har Maja på 6 år som er blevet opfordret til af både skole, børnehave og den gamle børnehave at gå direkte i 1. klasse.
  Den gamle børnehave mente bestemt hun skulle have været startet i 0. klasse sidste år, men fordi vi skulle flytte valgte jeg ikke at lade hende skifte skole, men skifte børnehave i stedet for. Hun har kun venner der er ældre end hende fordi dem der er yngre ikke rigtig siger hende noget. hun har altid været både motorisk og psykisk foran, og nu har skolen (som hun skulle starte i efter sommerferien) altså opfordret os til at lade hende gå i 0. klasse de sidste 1½ måned inden ferien og så starte i 1. klasse efter ferien.

  Hun har venner i børnehaven, men hun er ikke tæt med nogen fordi hun først startede der i december, og hun siger selv at man bliver jo venner med dem man kommer i klasse med, også selvom man ikke kendte dem før.

  Hun kan selv stave lange ord som “skoletaske” og både lægger sammen og trækker fra med hænderne (også når det er tal over 10)

  Jeg synes det er super fedt at hun får muligheden for at “prøve” om hun kan følge med i 0. klasse i de 1½ måned hun skal gå der, men alligevel er jeg jo bekymret. Jeg ved egentlig ikke over hvad, men så snart man bare hopper en lille smule uden for “den rigtige rækkefølge” er det jo et sats. Tænk hvis vi satser forkert?!
  Jeg vil ikke have at hendes vilje til at lære og hendes evner går tabt fordi hun ikke bliver udfordret nok. Lige nu er det en kamp at få hende i børnehave fordi hun simpelthen keder sig noget så grusomt.

  Et eller andet sted er jeg slet ikke i tvivl om det er det rigtige for hende og hun sagtens kan følge med. Men hvad med de store klasser? Når alle pigerne får bryster, menstruation osv? Vil hun så følge hun er yngre og vil det være så markant at hun vil blive ked af det?

  Hvad havde i gjort?

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.