Fora Debat Ja hvad siger i til den nye lov i Slovakiet?
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5406716
  Andresen88
  70 Indlæg

  Fra 1. september må der kun snakkes slavokietsk (staves) på offentlige steder.. Synes personligt det er lidt latterligt, og har da ikke lyst til at få en bøde for at spørge om vej hvis jeg er på ferie, og nu er det ikke lige fordi jeg kan snakke deres sprog, så nu ved vi da at vi ikke skal på ferie der nede..

  LIge et citat fra artiklen på dr’s hjemmeside

  “- Loven prøver at detailregulere sprogbrugen. Hvis en ungarsk talende brandmand skal slukke brand hos en ungarer i Slovakiet kan de risikere at få en bøde på 5000 euro for at tale ungarsk sammen.”

  Der står blandt andet også at der bor omkring en halv million ungarer i Slovakiet, og selvom de nogenlunde forstår sproget, er det jo ikke det de bruger i dagligdagen eller hjemmet..

  Det svare lidt til at vi kun må snakke/kommunikere på dansk, på offentlige steder i Danmark, så spørger en turist om vej, er det vel ikke engang tilladt at svare så han forstår det..
  5000 Euro i bøde er nu heller ikke af den lille slags..

  Men hvad synes i om denne lov?

  artiklen kan læses på dr’s hjemmeside og overskriften er:
  “Ny sproglov i Slovakiet skaber debat”

  #7289456
  Manzana
  1030 Indlæg

  Den lov er da dybt godnat!

  Jeg fatter heller ikke dem, der bliver generet af folk, der snakker et andet sprog i bussen. Kan man ikke vaere ligeglad? Vi snakker da ogsaa dansk til vores danske venner eller familie, hvis vi flytter til udlandet 😉

  #7289457
  Nefertiti
  2119 Indlæg

  Jeg ville nogen gange ønske jeg kunne et sprog som ikke det meste af den danske befolkning kan. For kan nogen gange blive godt og grundig træt af at folk nærmest sidder på skødet af en for at høre med i den samtale men enten har med sin ven/veninde eller over telefonen.

  #7289458
  MiaVillumsen
  94 Indlæg

  tror nu ikke loven er skabt på grund af at folk er generet over at der er nogen folk de ikke kan forstå i deres eget land, men fordi at sproget er ved at udø og så prøver man på at bevare det.

  #7289459
  Cherie
  1065 Indlæg

  Lol?.. Er det seriøst? .. Har først hørt om det nu og synes da det er latterligt og frihedsberøvende

  #7289460
  Andresen88
  70 Indlæg

  @Esmeralda wrote:

  Lol?.. Er det seriøst? .. Har først hørt om det nu og synes da det er latterligt og frihedsberøvende

  Ja helt seriøst..

  Det er fordi det skal være et statssprog, men der er mange der mener at de er bagtanker ved det, men du kan læse artiklen inde på dr’s hjemmeside..

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.