Fora Debat Tandbøjle for/imod?
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5387638
  nopi
  96 Indlæg

  Jeg overvejer at få togskinner på tænderne. Jeg har som barn aldrig fået tænderne rettet, og jeg har fortrudt det mange gange siden.
  Jeg er 22 og skal give 25.000 for det og jeg skal selv betale.

  Jeg går og kredser omkring telefonen men kan ikke få mig selv til at bestille tid. Det er ikke pengene der bekymrer mig, men alt muligt andet. Bl.a. sådan noget med tandudtrækning og bedøvelse. Det har jeg aldrig prøvet og frygter det. Og udseendet med bøjle på er også i mine tanker, da jeg har et almindeligt arbejde og ikke kan gemme mig bagerst i en klasse.

  Nogen der har/har haft bøjle på i min alder?

  Og vil gerne høre generelt, både fordele og ulemper, erfaringer, gode som dårlige. Fortryder i, eller var det dét værd.

  Alt kan bruges!!

  #6786192
  AlberteChristine
  179 Indlæg

  Jeg har været igennem meget med mine tænder.. Jeg har været gennem 3 operationer.. Den ene hvor jeg fik sat en skrue op i ganen, som skulle gøre min gane bredere, en hvor mine tænder blevet løftet (sådan så man ikke så tanskødet når jeg smilede). Og en hvor mine kæber blev skubbet frem.
  Det var en hård omgang, men den dag i dag, er jeg så glad for det..

  Her er et, hvor jeg lige havde fået min bøjle af.. er så glad for resultatet

  Men jeg havde gennemsigtige bølje på.. altså ikke den stålfarve, som man plejer at få på.. og jeg fik den gennemsigtige, fordi jeg skulle igennem så meget. Men de er en smule dyre end de almindelige.

  #6786193
  millamilla
  4225 Indlæg

  Jeg havde togskinner på i 3½ år, fra jeg var 16 til jeg var knap 21….

  Er sådan nogenlunde glad for resultatet, mine tænder er blevet rettet flot, der er en enkel tand der stadig går en smule ind foran en anden, men jeg var heller ikke så god til at sove med den plastikskinne/bøjle jeg fik, da togskinnerne kom af… skulle have sovet med den i ½ år, men fik den nok kun brugt 10 gange i løbet af 3 måneder…

  Fik revet alle mine +/-4 tænder ud, ikke noget der gjorde voldsomt ondt, fik den venstre side af munden, både for oven og neden ud den ene dag, og 3 dage senere i den anden side… Fik forklaret at de tog en side af gangen (i stedet for foroven og fornede) fordi at bedøvede man hele underkæben for at tage begge tænder der, ville kæben hænge….
  Så tænderne fjerne i en side af gangen…. fik min bøjle på -3 dage efter tænderne var ude….

  Mening med min togskinner var at mine tænder skulle rettes en smule, og for at gøre plads til mine visdomstænder…. Det lykkedes desværre bare ikke rigtig…
  Har fået en visdomstand igennem, og den har skubbet til alle mine tænder i underkæben (og hold kæft hvor har det gjort ondt) og venter pt på at høre fra en tandlæge om jeg skal have fjernet 2, 3 eller alle 4 visdomstænder…

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.