Fora Debat Du må ikke være med hvis du ikke har en far
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5458248
  pille21
  1472 Indlæg

  Kære elev. Du har ingen far, så derfor må du ikke være med. Venlig hilsen skolelederen

  En af mine medarbejdere har en dejlig søn som efter sommeren startede i skole. Hans allerførste år i skole. Det er stort. Lundergårdskolen i Hjørring sørger selvfølgelig for, at der også er nogen andre aktiviteter end skole, og har derfor planlagt et dragearrangement. Børnene skal lave drager, og min medarbejders søn glæder sig. Der er røget information ud til alle børnene, drenge som piger, og her står der at det er en dag for fædre og deres barn. Det handler om kvalitetstid med barnet og faderen, for dem ser man knap så ofte som mødrene.

  Det er også helt fint. Men i min medarbejders tilfælde er det så bare således at der – uden at komme ind på hvorfor – ikke er nogen fader i billedet. Den seksårige knægt har kun sin mor. Så min medarbejder tager naturligvis kontakt til klasselæreren for lige at afklare. Knægtens skal selvfølgelig have lov til at komme med, selv om der ikke er nogen fader involveret, og siden der står at det er et arrangement kun for børn og fædre, så vil hun da lige informere læreren.

  Uden min far

  Her er det så at hun får at vide, at sådan er det bare. Hvis ikke der er en far knægten kan tage med, så “er det jo nok ikke et arrangement for ham”, som klasselæreren oplyste. Min medarbejder argumenterede selvfølgelig at det forstod hun jo ikke helt, for når nu der ikke var en far, så kunne det da ikke være rigtigt, at knægten ikke kunne deltage på lige fod med sine kammerater. Men jo – sådan var det.

  Min medarbejder tager derfor kontakt til skolelederen, for det vil hun naturligvis ikke acceptere. Skolelederen bliver fremlagt sagen, og skolelederen oplyser at det så ikke er et arrangement han kan deltage i, for de står ved at mødre er forbudte. Hun er ikke lydhør for at der her er en seksårig knægt som ikke kan deltage fordi han ikke har en far, ej heller at knægten på denne måde bliver udelukket fra fællesskabet og vil blive kraftigt udstillet over for sine kammerater. Skolelederen meddeler, at der jo også kan være arrangementer, hvor fædre er forbudte, så det behandles på lige fod. Hun foreslår at der eventuelt kan findes en mandlig ven eller måske en af kammeraternes fædre måske kunne tage knægten med. Men der er ikke nogen mandlig rollemodel i omgangskredsen til at tage ham med, og han skal da heller ikke med en af klassekammeraternes fædre. Det handler jo om forældre og barnet.

  Hvad pokker er det for noget. Har vi vitterligt her med en folkeskole at gøre som direkte udøver åbenlys diskrimination? Lundergårdsskolen proklamerer ellers, at de er en skole hvor “der skal være plads til alle, uanset forskelligheder”. Men det gælder åbenbart ikke børn uden en far eller en mor. De skal pr. defination udelukkes, uden undtagelse!

  Der er blevet spurgt ind til, hvad de plejer at gøre i sådanne tilfælde, for det kan da ikke være første gang de står over for denne problematik. Skolelederen informerer at hun ikke er bekendt med lignende tilfælde. Men det har de så nu. Den burde de for pokker da forholde sig til, for det vil næppe være det sidste tilfælde de støder på, i fald det vitterligt er det første tilfælde. Hvad nu hvis vi snakkede om et mødre+barn arrangement, hvor moderen er død eller også helt ude af biledet? Skulle det barn så også udelukkes fra fællesskabet? Hvad nu med de børn, som har mødre der har valgt at få et barn alene med hjælp fra insemination? Skal de også udskilles? Hvad med børn af lesbiske?

  Skal folkeskolen virkelig allerede fra barnsben lære både det barn som ikke kan deltage, samt alle de andre børn, at der er første og andenrangsbørn? At der er forskelligheder som gør, at visse børn (og mennesker) som grundet deres baglandsoprindelse skal udelukkes fra visse aktiviteter og begivenheder? Lære at der er nogen ting som er tilladt for nogen, men ikke for andre… så synes jeg det begynder at lugte fælt af noget bekendt.

  Jeg synes det er dybt forkasteligt, at en folkeskole vælger sådan et standpunkt. Jeg kan sagtens følge tanken om kvalitetstid mellem et barn og en af forældrene til et arrangement. Men der er undtagelser til enhver regel, og hvis et barn kun har den ene forældre, så skal de da ikke straffes. De har det nok lidt hårdt i forvejen blandt deres kammerater, når der spørges ind til den far eller mor som de ikke har, hvad end grunden til det er. Det er ikke et valg de har taget, og ikke en situation de kan gøre noget ved. I de særtilfælde der er, så skal det barn da have akkurat samme muligheder og vilkår, som alle andre børn.

  Skolelederen er sat i tænkeboks. Visse omstændigheder omkring samtalen gjorde, at der nu vendes tilbage med endegyldigt svar på knægtens deltagelsesmulighed eller ej efter en længere samtale, hvor der ikke kunne afviges fra kriterierne i invitationen. Så der er endelig svar i morgen. Men i min optik, burde der slet ikke være tænketid. Der skulle så sandelig bare falde et “selvfølgelig kommer du bare sammen med din knægt” svar i det her tilfælde.

  Del gerne, spred gerne dette indlæg, for jeg sidder og tænker at kan de gøre dette ét sted, så gør de det måske også andre steder, og det er så sandelig ikke den ting jeg mener en folkeskole burde lære børnene. Den her situation trænger vist til debat, og knægten og hans moder trænger vist til at høre, at det ikke er dem som er forkerte på den.

  http://www.misshotpants.dk/kaere-elev-du-har-ingen-far-sa-derfor-ma-du-ikke-vaere-med-venlig-hilsen-skolelederen/

  Det kan da virkelig ikke være rigtigt, stakkels barn 🙁

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.