Fora Uddannelse og arbejde Til jer med for tidligt fødte børn
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5432667
  Wendla
  2312 Indlæg

  Jeg er mor til en pige på 4½, som er født i uge 35. Selvom man næsten er fuldbåren i uge 35, så ser man desværre også ofte senfølger. Jeg ser i dag senfølger hos min datter i form af koncentrationsbesvær og indlæringsvanskeligheder. Min oplevelse er, at mange pædagoger slet ikke har nogen viden om, hvordan for tidligt fødte børn skal håndteres og hvad det egentlig vil sige at være for tidligt født. Resultatet af det er, at vores børn bliver håndteret forkert i institutionerne fordi videnen om deres behov ikke er eksisterende. De får uberettiget skæld ud og forældrene får ofte kritik for at børnene ikke kan koncentrere sig.

  Jeg som pædagogstuderende ønsker, at sætte fokus på dette da det som sagt er en viden få pædagoger er i besiddelse af. Jeg vil skrive min pædagogikopgave over dette emne, hvor jeg vil fokusere på, hvad der kan være af senfølger hos for tidligt fødte børn og hvordan man som pædagog og forælder kan støtte et sådan barn. Til min opgave er jeg meget interesseret i, at få livshistorier og oplevelser fra forældre til for tidligt fødte børn. Det kan være små oplevelser, eksempler og sådan.

  For tidligt fødte børn er sårbare og den situation vil jeg gerne sætte min vejleder og censor i. De skal mærke sårbarheden bag det at være et for tidligt født barn og såbarheden i, at være forælder til sådan et barn. Derfor har jeg valgt at starte min fremlæggelse med en sang omkring overlevelse og det at blive født i verden. Under den sang skal der køre et slide show med for tidligt fødte børn, så det er her jeg gerne vil have jeres hjælp..

  Er der nogen af jer, der vil låne mig billeder af jeres for tidligt fødte børn til mit slide show? Jeg håber også at nogen har lyst til at vise deres englebørn frem, da det jo desværre ikke er altid for tidligt fødte børn overlever og det synes jeg også er en vigtig ting at få frem, når vi taler for tidligt fødte, da det altid er en stor bekymring for forældrene – Overlever vores barn?

  Den eneste måde at sætte folk ind i, hvad det vil sige er, at gøre dem sårbare og det tror jeg på, at jeg kan på den måde. 🙂

  Håber I vil hjælpe

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.