Opret
A password will be e-mailed to you.

Det er svært at finde tid til sig selv, når man er en ung og travl mor.

Vi ved, at det kan være svært at få tid til sig selv som ung mor, men vi ved også, hvor vigtigt det er.

Her får du nogle tips til, hvordan du kan få tid til dig selv som ung mor og stadig være den bedst mulige forælder.

Det er okay at tage tid til sig selv

Som ung mor kan det være svært at finde tid til sig selv. Mellem at tage sig af dit barn og gøre husarbejdet synes der aldrig at være timer nok i døgnet. Men det er vigtigt for dit eget velbefindende, at du tager dig tid til dig selv, selv om det kun er et par minutter hver dag.

Det er vigtigt at tage sig tid til dig selv som ung mor, fordi du har brug for tid til at genopfriske og genoplade dit sind. Det er vigtigt at sørge for, at du holder dig sund, både fysisk og mentalt.

Det kan være svært for en ung mor at finde tid til at lave andet end at passe sit barn. Men du bør forsøge at finde tid ved at stå tidligere op, gå ture med barnet eller bede andre familiemedlemmer om at passe barnet i et par timer.

Det er vigtigt at tage sig tid til sig selv som ung mor, fordi det er godt for ens eget velbefindende. Det er vigtigt at sørge for, at du holder dig sund, både fysisk og mentalt. Det fysiske velvære kommer af at komme ud af huset mindst én gang hver dag.

Lav en tidsplan og hold dig til den

At være en ung mor kan være overvældende. Der synes aldrig at være tid nok til noget, og du føler altid, at du jonglerer med alt for mange bolde i luften. Det kan være svært at finde tid til sig selv, når man konstant løber rundt og tager sig af alle andre. Men det er vigtigt, at du får tid til dig selv, ellers bliver du hurtigt overvældet og stresset.

Andre læste også:   Fem ting du skal huske som nybagt mor

Den bedste måde at få tid til dig selv på er at lave en tidsplan og holde sig til den. Skriv alt det ned, du skal gøre hver dag, og giv derefter bestemte tidspunkter til hver opgave.

Sørg for at få tid til dig selv med i din tidsplan, og lad ikke andre komme i vejen for denne tid. Hvis dine familiemedlemmer eller venner forsøger at planlægge noget i din tid, skal du høfligt informere dem om, at du har andre planer. Hvis de ikke tager imod hentydningen, skal du kommunikere grænser. Lad dem vide, hvad de kan gøre for at hjælpe til i hjemmet, mens du passer på dig selv.

Når du først har fået en rutine med at afsætte tid til dig selv, bliver det lettere at planlægge aktiviteter med familie og venner.

Bed om hjælp når du har brug for det

Det kan være svært at få tid til sig selv, når man er en ung mor. Mellem at tage sig af dine børn og gøre husarbejdet er der ofte ikke meget tid tilovers. Men det er vigtigt, at du finder tid til dig selv, selv om det kun er en time eller to om ugen. Her er et par tips til, hvordan du kan få det til at ske.

  • 1) Bed om hjælp fra din partner eller venner, når du har brug for det. De skal være mere end glade for at give en hånd med!
  • 2) Udnyt lurene eller læg børnene tidligt i seng en aften om ugen, så du kan få lidt tid for dig selv.
  • 3) Brug den tid til at gøre noget, du nyder, f.eks. få en massage, læse eller tage et boblebad.
  • 4) Når du føler dig udhvilet og afslappet, vil du være bedre i stand til at påtage dig det ansvar, der følger med at være mor.

Udnyt de ressourcer der er til rådighed for dig

Du tror måske, at tid er den eneste ting, du ikke har som ung mor, men det er det i virkeligheden ikke. Du vil måske blive overrasket over, hvor meget fritid du faktisk har, hvis du ved, hvor du skal lede, og hvad du skal bruge den til.

Andre læste også:   Fra xl til xs på 8 måneder

Udnyt dit barns sovetid: Hvis dit barn sover om dagen, så brug den tid til dig selv! Det kan virke kontraintuitivt i starten, fordi det kan føles som en evighed, før de vågner igen, men at tage denne pause vil være med til at forynge dig, så du er klar til alt, når de er vågne igen.

Brug den nye teknologi klogt: Teknologi ses ofte som noget, der stjæler vores opmærksomhed fra folk omkring os eller endnu værre, fra os selv. Teknologi er dog overalt, og du kan bruge den til din fordel.

Der findes en masse apps derude, som giver dig mulighed for at spore, hvor længe dit barn sover, hvornår det spiser, og endda hvad det kigger på. Prøv at slå nogle af disse apps op og se, om det vil være med til at forbedre kvaliteten af den tid, du tilbringer med din baby og dig selv, hvis du benytter dig af dem.

Find tid til dig selv om morgenen, i frokostpausen eller om aftenen

Det er svært at være en god mor, når du ikke har tid til dig selv. Det kan gå ud over dit helbred og kvaliteten af dit forældreskab. Så hvordan finder du tid til dig selv, når du har travlt med børn?

Du tror måske ikke, at det er muligt, men der er måder at gøre det på. Den bedste måde er at planlægge på forhånd, så du ved, hvad der skal gøres i hvert øjeblik af dagen, og så arbejde baglæns derfra. På den måde vil alting føles overskueligt og under kontrol i stedet for at føle, at hver eneste beslutning er en krise eller en nødsituation. Her er nogle idéer:

  • Brug 15 minutter før sengetid på at læse noget bare for sjov (også selv om det bare er at læse berømthedsgossip).
  • Vågn op 15 minutter tidligere for at træne, før børnene står op.
  • Hvis du har et par ledige øjeblikke, mens dit barn er i skole, kan du bruge dem til at meditere eller læse noget bare for sjov. Eller benyt tiden til at chatte med en anden mor, der har børn på samme skole.
  • Brug din frokostpause til at gå en tur eller få noget motion i fitnesscentret. Hvis du ikke kan nå en time, så prøv 15 minutter. Gør alt det, der er muligt og gennemførligt for dig. Bare det at tage 10 minutter tilbage i din dag er bedre end ingenting!
Andre læste også:   Sjov i hverdagen præcis som i gamle dage

Beløn dig selv for at tage vare på dig selv

Selvomsorg er vigtigt for unge mødre. Det er en måde at tage en pause fra livets stress og passe på dig selv både mentalt og fysisk. Husk altid at belønne dig selv for at tage vare på dig selv. Ellers kan selvomsorg bare blive endnu en opgave på din to-do-liste.

Vælg en lille ting, som du vil gøre hver dag for dig selv. Som ung mor er den eneste måde at sikre, at du rent faktisk gør det, der står på din liste, at vælge én lille ting, som du vil gøre hver dag for dig selv, uanset hvor træt du er.

F.eks. børste dit hår, spise et stykke frugt (eller anden mad) eller style din bedste venindes hår. Det giver struktur til din dag og hjælper dig til at se frem til den. Og selv om det er en lille ting, vil effekten vare ved resten af din dag og få dig til at føle dig roligere og mere i kontrol.

Hvis du er en ung mor, er det vigtigt at tage vare på dig selv for at være den bedste forælder for dit barn. Som nævnt i dette blogindlæg kan det være let at forsømme selvomsorg, men der er måder, hvorpå du kan finde tid til dig selv og samtidig være en god forælder. Vælg en lille ting, som du vil gøre hver dag, og sørg for at belønne dig selv, når du har gennemført den! Det er ligegyldigt, hvad det er for en opgave, så længe den gavner både dit sind og din krop. Du fortjener at få lidt tid væk fra forældrenes pligter, så glem ikke dig selv – tag dig også af DIG!