Under ens graviditet, efter ens graviditet og imens man har små børn, kan fokus på ens egne behov blive tilsidesat. Det er helt naturligt, at man ikke får taget sig så godt af sig selv, og især skønhedsrutinerne kan lide under tidspres og børne fokus. Der skal være plads til det hele, og at give sig tid til sig selv og lidt selvforkælelse, er vigtigt. Det er vigtigt for ens egen selvfølelser, ens velvære og fordi at man som den bedste udgave af sig selv, kan være den bedste moder for ens barn.

At bringe fokus tilbage på dig selv, og at invitere selvforkælelse tilbage på ugentlig basis, vil betyde mere end du tror. Når du er blevet mor, går næsten alle tanker og tid, på det mindste familiemedlem. Det er helt naturligt, men det er vigtigt at genfinde sig selv efter en graviditet og fødsel. Selvfølgelig er du i en ny rolle, men du skal stadig holde fast i dig selv.

 

Det kan du gøre

Et skridt på vejen for at genfinde dig selv, men i en ny rolle, er at prioritere tid til dig selv.

Det behøver ikke at være timelange ansigtsmasker, men noget så basalt som et lækkert bad. Faktisk er noget så normalt som et bad, ofte noget der bliver nedprioriteret, og besværliggjort især når man har en nyfødt eller meget små børn. Det er helt forståeligt – for hvis den lille ikke vil falde til ro, men heller ikke er tilfreds med at ligge på dynen ved siden af badet, kan det være svært at tage sig tiden til et lækkert bad. Dette betyder at bodyscrub, hårkur og barbering tit er noget der flyver ud af vinduet med en lille nys’ ankomst.

Andre læste også:
  Sådan slipper du af med strækmærker efter en graviditet

Men lær at bede din mand om hjælp, når han kommer hjem fra arbejde længes han sikkert alligevel efter tid med den lille guldklump. Overlad ham til det, og tag en time på badeværelset! Tid til et lækkert bad, med nogle af de simple ideer herunder – vi lover at det vil være lækkert for dig!

 

Et langt bad

Alene det at have tid til at tage et lækkert og langt bad, er nok helt nyt for dig. Men frygt ej, du kan komme til bunds i alle aspekter af pleje for krop og sind, og stadig få slappet af.

Hårvask bør være starten, og derefter din foretrukne hårkur. Sæt håret op med elastik eller spænde, når hårkuren er kommet i, på den måde kommer der ikke vand eller andet produkt i håret. Nu kan du kaste dig over de næste skridt, imens dit hår suger næring til sig.

Dernæst skal din krop skrubbes! Exfoliering af din hud vil give den glød, og gøre din hud dejlig blød og glat. Du kan exfoliere med både med hamphandsker, skrubbesvamp, eller produkter med korn – af typisk salt eller sukker. Det er super nemt at lave din egen bodyscrub – se opskriften forneden i artiklen! Det vigtigste er at du får skrubbet hele kroppen, i cirkulære bevægelser, og at du giver dig tiden til at få gennemgået hele kroppen. Dette vil give din hud fornyet energi, glød og samtidigt sætte gang i blodomløbet.

Dette er også tidspunktet, hvis du har en ansigts exfoliering eller fugtmaske, så kan den også få lov at sidde lidt nu.

Andre læste også:
  Få hverdagen med familien, småbørn og ønsket om at være aktiv til at gå op i en højere enhed

 

Vejen til den blødeste barbering

Efter exfoliering, er det tid til barbering. Der er intet som barbering der kan få dig til at føle dig lækker! Ny barberede ben, hårfri armhuler og intim barbering, vil få dig til at føle dig velplejet og give dig et selvtillidsboost. Og især dette er vigtigt efter en graviditet, hvor din krop har forandret sig. Giv dig tiden til at få barberet hvor du vil, og husk at anvende et frisk barberblad! Til de travle mødre er der servicen ShaveClub, som sender en god skraber samt friske barberblade lige til din dør – så er der der da én ting mindre at tænke på når du handler.

Skyl hele kroppen og håret grundigt – afslut med balsam.

Efter badet er en god fugtighedscreme prikken over i’et. Massér hele kroppen ind – og glæd dig over nu at have silkeblød og nybarberet hud. Afslut din velvære med at plukke dine øjenbryn – varmen fra badet har gjort hårene bløde, og de er derfor lige til at fjerne med pincet.

Om du vil gøre ovenstående, eller noget andet der for dig betyder selvforkælelse og velvære, det er op til dig – men husk at sætte tid af til aktiviteter der gør lige præcis dig glad og afslappet!

 

_____________________

Lav din egen bodyscrub:

Bland følgende sammen:

  • Olie (olivenolie, krops olie el. lign)
  • Sukker eller salt (sukker er blidere for huden, salt er grovere)
  • Æterisk olie – valgfri (fx pebermynte eller lavendel)

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort