Opret
A password will be e-mailed to you.

Noget af det dummeste, man kan bruge penge på, er at betale rykkere og ekstra gebyrer, fordi regningen er blevet sendt til inkasso. For at undgå den slags kræver det ofte ikke mere end noget god planlægning. For langt de fleste er det en god idé at bruge en time eller to om måneden på at lægge budget og få overblik over udgifter og indtægter.

Hvis man lige har startet sin egen familie, eller der er et barn på vej, er det særligt rart at have overblik over finanserne. Her kan du læse, hvordan du hurtigt får overblik med et budget.

Få overblik og overskud med et budget

Et budget kan ikke bare sikre, at du har økonomisk overskud sidst på måneden, det kan også sikre dit mentale overskud. Hvis man er presset økonomisk, sætter det let sine spor psykisk, og det kan føre til både stress, dårlig søvn og skænderier i parforholdet. Et budget kan modvirke den slags, fordi du får oplevelsen af at tage kontrol med din egen økonomi, samtidig med du får et realistisk overblik over, hvordan det hele ser ud.

Kom igang med dit eget budget

Hvordan går man så? Man kan finde mange gode guides og værktøjer til at lægge budget med en enkelt Google-søgning, men det eneste. du egentlig behøver, er et Excel-ark. Først finder du dine faste udgifter og laver en oversigt over dem. Det er de udgifter, du kender i forvejen og kan planlægge efter. For hver enkelt måned laver du så en oversigt over faste udgifter, ekstraudgifter og indtægter. Noget kan du udfylde på forhånd hver måned, andet skal udfyldes når måneden er slut.

Andre læste også:
  Fem råd til bedre graviditet

Jo før du kommer igang, jo bedre. Du behøver ikke lave en komplet oversigt med det samme. Du kommer langt med en halv time om måneden – prøv selv.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort