De fleste gravide kvinder kan nikke genkendende til, at man ikke altid har overskud til at tænke over praktiske ting. Selvom du ikke sprudler af overskud under din graviditet, så bør du i samarbejde med din kæreste eller ægtefælle få styr på boligen og indretningen, før du føder. Jo flere ting der bliver bragt i orden inden fødslen, desto bedre.

 

Find en familievenlig bolig

I forbindelse med en familieforøgelse er det værd at gøre sig nogle overvejelser vedr. bolig. Du har helt overordnet tre muligheder:

  • Bliv boende i din nuværende bolig uden at foretage dig yderligere
  • Bliv boende i din nuværende bolig og få lavet en tilbygning
  • Find en større og mere børnevenlig bolig

Når familien bliver større, opstår der helt naturlig et behov for mere plads, hvorfor du bør overveje, om det bedst kan betale sig at få lavet en tilbygning til din nuværende bolig, eller om det giver bedre mening at finde en ny bolig.

Det er ikke så ligetil at definere en familievenlig bolig, da ikke alle mennesker er enige om, hvornår en bolig kan betragtes som familievenlig. Den typiske danske mor har et ønske om, at hendes børn skal vokse op i et parcelhus med egen have, men det er ikke sikkert, at du har samme ønske. Henvend dig til en dygtig ejendomsmægler, hvis du har brug for et overblik over, hvilke familievenlige boliger der er til salg i øjeblikket. Du finder huse til salg her.

 

Indretning – Skab trygge rammer for dit barn

Du har taget et vigtigt skridt på vejen mod et lykkeligt familieliv ved at finde en bolig, hvor både voksne og børn kan føle sig godt tilpas.

Andre læste også:
  Var det planlagt? − Når folk stiller dig kiksede spørgsmål om din graviditet.

Hvad angår indretningen af din nye bolig, bør du naturligvis tage højde for det lille barn, som snart kommer til verden. Det bør være i din interesse at børnesikre boligen, da du med en målrettet indsats kan reducere risikoen for, at dit barn kommer til skade. Døre, trapper, stole, grene og borde er de genstande, som er involveret i allerflest børneulykker. Du kan med den viden i baghovedet måske få nogle idéer til, hvordan du kan børnesikre døre, trapper og andre genstande i hjemmet.

Der er intet, der bør overlades til tilfældighederne, når det handler om boligindretning i forbindelse med en familieforøgelse. Du kan i første omgang finde inspiration til indretningen af børneværelset. Såfremt du ikke allerede har købt børnemøbler, skal du på udkig efter en praktisk seng, lamper, skrivebord, hylder og naturligvis legetøj.

Hvis du ikke er vant til at håndtere en hammer eller en boremaskine, så kan du hyre en lokal handyman til at sætte billeder, hylder, spejle og andre genstande op på væggene. Det er vigtigt, at genstandene sidder godt fast, så der ikke er nogen risiko for, at barnet får et tungt spejl ned over sig. Vil du købe flotte, praktiske og moderne hylder til entréen, så følg linket her og gør en god handel.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort