Som nybagt mor er der rigtig mange ting at huske på og forholde sig til. Faktisk kan det være lidt af et cirkus, for man har måske mest af alt lyst til bare at give barnet al opmærksomheden. Der findes dog nogle ting, som er vigtige at huske på, og samtidig nogle måder at lette trykket en smule. Dem kigger vi lidt nærmere på.

Hygiejnen

Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, at dit barn har en god hygiejne, og det er sikkert også noget, du ønsker dig senere hen. Til at starte med er det selvfølgelig noget, som du må tage dig af, da dit barn ikke selv kan holde sig renlig. Det giver jo sig selv. Dog skal du derefter huske at tænke på dig selv. Det er vigtigt, at du tænker over, hvordan du kan rense dit barn godt, så der ikke kommer til at sidde gamle bakterier forskellige steder.

Når du skifter dit barn, skal du selvfølgelig være opmærksom på at vaske godt af, men det er også vigtigt, at du har fokus på det på andre tidspunkter, eksempelvis hvis du er ude nogle steder, hvor barnet kan røre ved forskellige ting. Tænk også over, at du lige vasker eller tørrer legetøjet af somme tider.

Det hænger ofte sådan sammen at barn og mor bliver syge på samme tid. Hvorfor tror du det hænger sådan sammen? Jo, det er ganske enkelt, fordi at der er så meget kontakt mellem mor og barn hele tiden.

Derfor kan der nemt smittes på kryds og på tværs, hvis ikke man tænker sig om. Mange mødre har haft god erfaring med at bruge håndsprit eller lignende. Det er meget nemt at have med på farten. Det betyder dog ikke, at du skal bruge håndsprit fremfor at vaske dig ordentligt. Det kunne fx være efter at have skiftet din baby.

Andre læste også:
  Førstegangsforældre: Få styr på hus og bil

 

Gør tilværelsen nemmere

Der er mange måder, du kan hjælpe dig selv lidt i hverdagen, så du gør din egen tilværelse en smule nemmere. Det sker eksempelvis ved, at du tænker over, hvornår du bruger unødvendig tid i hverdagen. Det kunne eksempelvis være, når du gør rent, og her kan det måske være en fordel at få en form for hjælp, hvis du i perioder er presset.

Det kan også være, du føler, at du bruger meget tid på at vaske op, og så skal du måske kigge efter en opvaskemaskine, som kan gøre arbejdet for dig. Det kan du eksempelvis finde ved at klikke her.

Det kunne også være, at du brugte lidt for lang tid på de sociale medier til, at finde tid til det du faktisk gerne vil lave. Bruger du fx meget tid på instagram, hvor du måske kunne bruge tid på din lille musling?

Prøv gradvist at lægge mobilen eller computeren fra dig og brug tiden med dit barn. Du vil hurtigt opleve, hvor glad i låget man bliver af at bruge tiden sådan. Det er helt berigende.

 

Tag dine pauser

Det er også vigtigt, at du husker at få dine hvil og pauser. Selvom det kan føles som om, at du slet ikke laver så meget som tidligere, så er det altså helt naturligt, og det er noget, du bør acceptere. Det kræver rigtig mange kræfter at blive forælder, og man har brug for pauser, præcis som andre steder i livet. Sørg derfor for at du tager nogle tidspunkter, hvor du bare lægger dig ned og slapper af.

Det kan eksempelvis være, når dit barn sover. Så i stedet for at brug tiden på lige at sætte nogle glas i opvaskemaskinen eller hente posten, så læg dig på sofaen i 20 minutter og slå hjernen fra. Giv dig lov til at være et menneske og ikke en supermom 24 timer i døgnet.

Andre læste også:
  Baby på budget – det kræver en ny tankegang

Pauser kan også blot være når manden kommer hjem fra arbejde, eller hvis svigermor lige kommer forbi til en sludder. Så bed dem om at tage over i en halv time så du lige får muligheden for at være sig selv og tag et bad. Du vil hurtigt have mere tid og overskud til at klare andre vigtige gøremål men også bare til at kunne være der 100% for dit barn.

 

Den rigtige vogn

Du skal selvfølgelig have styr på, at du har en barnevogn eller klapvogn, som passer til dit barn og dens behov. Der findes mange modeller og typer, og der er også forskel i pris. Sommetider er det dog muligt at finde rigtig gode tilbud på vognene, så du ikke skal ruineres for at købe den rigtige. Husk at vognen er et vigtigt værktøj, som du kommer til at bruge rigtig meget.

Alle mødre ønsker den bedste sikkerhed og komfort til deres barn, men dette betyder også ofte høje priser som kan være svært at skulle finde råd til når et barn også kræver mange andre ting. Så undersøg udvalget før du bare vælger det første den bedste, for der findes nemlig mange barnevogne og klapvogne som er i super kvalitet og sikkerhed uden at koste en bondegård.

Det er også klart en fordel at finde en vogn som gør livet let for dig. Det vil altså sige en vogn der ikke er for tung eller en vogn hvor hjulene kan dreje hele vejen rundt, så du ikke skal vippe vognen for at dreje den. Der findes mange flere elementer som er vigtigt at lægge mærke til når man skal købe den rigtige vogn. Følg linket og find udvalget af Emmaljunga.

Andre læste også:
  Guide: Sådan er du sikker på at købe den bedste seng til din baby

 

Sig fra

Det sidste råd handler om, at du skal huske at sige fra. De færreste opdager af sig selv, at du har brug for en pause, og det er derfor vigtigt, at du selv lærer at åbne munden, når du har brug for et break.

I en ny stresset hverdag med bleer, familiebesøg og tøjvask, er der ikke altid tid til pause og derfor hopper mange over. Men hvis man ikke lytter til sig selv og siger fra, ender man i en træls rutine hvor man ikke får gjort alt det man ønsker. Så husk det er okay at sige fra, om det så enden er tøjvasken der lige må vente en dag eller middag hos vennerne.

Selvfølgelig er det ikke altid det sjoveste at skulle sige “nej tak” men nogen gange er det, det bedste man kan gøre for sig selv. At sige fra så man kan slappe af og få ro til at kunne overskue nogle af alle de andre ting der vil komme senere på ugen. En anden ting der er okay, er at bruge de tilbud man får omkring sig.

Det kan for eksempel være to timers børnepasning af mormor, så du får tid til at kunne være dig selv. Man skal ikke få det dårligt over at få sit barn passet i nogle timer, for det er helt okay at sige fra og få en pause. Og når man tænker sig om, så gør det sikkert den nye mormor ellevild at hun må passe sit nye barnebarn i de få timer.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort