Opret
A password will be e-mailed to you.

Når man som ung venter sig, er der mange ting at tage stilling til og mange ting der skal være planlagt, inden barnets ankomst. Vi ved, at det kan være noget af en jungle at finde rundt i babyudstyr, tendenser inden for opdragelse og ikke mindst økonomien som nybagt mor. Derfor opstiller vi en liste over tre overordnede udgiftskategorier, for at gøre det mere overskueligt at planlægge et budget. Med listen er det muligt at lægge et budget med viden om nye udgifter, som du kan forvente som nybagt mor.

 

Udgifterne kan opdeles i tre overordnede kategorier:

  1. Engangsudgifter
  2. Ekstra faste udgifter
  3. Ekstra løbende udgifter

 

Inden vi når til de tre overordnede udgiftstyper, er det vigtigt for dig at være opmærksom på, at indtægterne ofte falder i forbindelse med barsel. I takt med at indtægterne falder, stiger udgifterne på samme tid med et gennemsnitligt beløb på 3.700 kroner i måneden. Forsøg derfor at lave et udførligt budget, så du har styr på økonomien fra start.

 

1. Engangsudgifter

Der er flere forskellige ting som man skal bruge penge på i starten. Det kan for eksempel være udgifter til babyudstyr såsom barnevogn, puslebord, autostol og seng. Hvis man vælger at købe alt udstyr som nyt, skal man ofte forvente at udgifterne når op mod 25.000 kroner. Derudover kommer udgifterne til barnedåben eller navnefesten, som også hører under denne type udgift.

 

Et godt råd vil være at undersøge markedet, for at finde billigere alternativer. Meget udstyr kan købes brugt eller løbende findes på udsalg. På den måde kan du nedbringe engangsudgifterne i forbindelse med den lille ny og skabe mere luft i budgettet.

Andre læste også:
  Sådan kan du få det bedre med din krop efter graviditet

 

2. Ekstra faste udgifter

Udover de primære engangsudgifter, er det vigtigt at tage hensyn til ekstra faste udgifter, som du kan forvente som nybagt mor.

 

Ekstra udgifter til pasning

Efter endt barsel, er det vigtigt at medregne udgifter til pasning, da det kan være en større udgift. Prisen for pasning varierer fra kommune til kommune og afhænger af familiens indkomst. Husk at undersøge den nøjagtige pris for pasning i institution og undersøg eventuelt om muligheden for et økonomisk tilskud, hvis det er nødvendigt.

 

Ekstra udgifter til forsikringer

Når du får et barn, er det ekstra vigtigt, at have styr på forsikringer til dig selv og barnet. Det er en god idé at tegne en ulykkesforsikring til barnet, så barnet får en erstatning hvis han eller hun får varige mén i en ulykke. Sådan en forsikring koster omkring 75-150 kroner i måneden og det er derfor en udgift, som er mulig at prioritere i budgettet.

Husk også at sørge for livsforsikring til dig selv, samt at være medlem af en A-kasse. På den måde er du sikker på at kunne forsørge barnet, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

 

Ekstra udgifter til el og vand

Udgifter som man ofte kan gå hen og glemme, er ekstra udgifter til el og vand. Det er naturligt at udgifterne til el og vand stiger hver måned, i forbindelse med at vaskemaskine og opvaskemaskine oftere er i gang. Derudover er man hjemme flere timer om dagen, i perioden hvor man afholder barsel, hvilket også bidrager til øget forbrug af el og vand.

Andre læste også:
  Næste skridt på vejen til naturlig sundhed

 

3. Ekstra løbende udgifter

Yderligere udgifter, som man kan forvente i husholdningen som nybagt mor, er udgifter til for eksempel mad, bleer, legetøj, tøj, sko og ekstra fornøjelser. Jo ældre barnet bliver, jo flere penge skal du afsætte i budgettet til ekstra løbende udgifter.

 

Udover at være opmærksom på disse typer udgifter, kan det være nødvendigt at forsøge at nedbringe sine udgifter, og at sætte penge til side til fremtidige behov. Derfor har vi opstillet følgende råd:

  • Planlæg dine indkøb og lav mad efter en ugentlig madplan
  • Tjek ofte op på, om budgettet stadig holder. Er der sket ændringer i indtægt eller udgifter?
  • Opret en børneopsparing, hvis budgettet tillader det.
  • Opret en opsparing til uforudsete udgifter, ferier og oplevelser. På den måde sikrer du dig at have råd til både det uforudsete og det sjove. Husk at selv små beløb kan gøre en forskel.

 

Har du lagt et budget og er kommet frem til, at økonomien ikke rækker? Mangler du et tilskud til det sidste babyudstyr eller til at betale de sidste regninger? Så undersøg muligheden for et SMS-lån på fair-laan.dk. Sammenligningstjenesten gør det hurtigt, billigt og 100% sikkert for dig at låne penge.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort