Blåbærcupcakes 12 stk:
100 g smør
150 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
120 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
150 g blåbær
Forvarm ovn på 175 grader.
Smør, sukker og vanilje sammen.
Rør æg i så det skummer.
Bland mel og bagepulver skiftevis i med mælk.
Bland forsigtigt blåbær i med en dej skraber. 25 min på den midterste rille.
Frosting:
100 g mørk chokolade
200 g blødt smør.
250 g flormelis.
Smelt chokolade i et vandbad.
Rør smørret smuldrene og tilsæt chokolade så det bliver cremet.
Bland flormelis i, og er den ikke fast nok put lidt ekstra i.
Hindbærcupcakes 12 stk:
2 æg
150 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl olie
1 dl naturel yoghurt
175 g mel
1 tsk bagepulver
150 g hindbær.
Forvarm ovn på 170 grader.
Rør æg cremet med sukker og vanilje.
Tilsæt yoghurt og olie.
Bland mel og bagepulver i.
Fordel i formene og tryk hindbær i 20 min på den midterste rille.
Frosting:
60 g smør
60 g flødeost
50 g fint hakket hindbær presset i en sigte.
350 g flormelis.
Bland det hele sammen og hvis en er for blød put ekstra flormelis i.
Espressocupcakes 12 stk:
60 g smør
90 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
135 g mel
1 spsk kakao
½ tsk bagepulver
1 knivspis salt
½ dl creme fraice.
½ dl friskbrygget espresso
2 tsk instant espresso
Forvarm ovn 170 grader.
Rør smør, sukker og vanilje sammen, og put ægget i.
Bland alt det tørre skiftevis i massen med cremefraiche.
Bland den afkølet espresso og espresso pulver i dejen til slut. 20 min på midterste rille.
Smørcreme:
2 æggehvider
75 g sukker
1 tsk vanilje
100 g blødt smør
1 instant espresso.
Æggehvider røres let sammen med et piskeris over et varmt bad. Sigt sukker og vanilje i til sukkert er opløst. Pas på det ikke bliver for varmt. Hæld blandingen i en skål og pisk det luftigt i nogen minutter til en stiv masse. Bland smør i små klatter i. Rør til sidst espresso i.
Efterlad en kommentar