Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

2 mørbrad
1 ½ l. fløde
1 løg
1 pk. bacon i tern
2 tsk. rebgelé
100g mel + 3 tsk salt og lidt peber
Margerine + mel til sovs

Kartofler 2 – 2,5 kg
50 g smør
Salt + hvid peber
1½ l fløde (kan evt. nøjes med en kvart l. og mælk for resten)
Mælk
200 g fine ærter

Du skal gøre følgende:

Mørbraden pudses af og skæres i skiver ca. 1cm tykke.
Så vendes de i en mel blandingen med salt og peber og steges få minutter på hver side, dog skal de være gennemstegte.
Bacon steges og et finthakket løg varmes til de er gyldne.
En sovs opbages og der bruges ca. 2-3dl  kartoffelvand, som gerne skulle være færdig kogte nu.
Sovsen tyknes med fløde og evt. en smule jævning, alt efter hvor tyk du ønsker sovsen.
Sovsen smages til med ribsgelé, salt og peber, husk en smule kulør.
Mørbrad, løg og bacon puttes i sovsen og varmes igennem.
Rør forsigtig så mørbraden ikke skiller.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern, saltes godt ca. 4 tsk.
Koges ca. 45 min.
Husk at 2-3 dl af vandet skal bruges i sovsen!
Kog ærterne ca. 15 min, så det passer med de er færdige samme tid som kartoflerne.
Kartoflerne hældes i en skål, piskes (elpisker) sammen med smørret og fløden lidt efter lidt.
Kan fortyndes med mælk.
Ærterne vendes i med en ske, til sidst smages der til med salt og peber.

Andre læste også:   Anders And's pølseret

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort