Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

MAKRONER
150 gr. æggehvider
450 gr. flormelis
190 gr. smuttede mandler (eller mandelmel, der kan købes i meget velassorterede supermarkeder/specialkøbmænd)
3 spsk. god kakao

HINDBÆRGANACHE
150 gr. hindbær
100 gr. Valhrona Manjari 64%
Lidt kakao til pynt

Ca. 15 stk. (afhængigt af størrelsen)

Du skal gøre følgende:

Makroner:
Pisk æggehvider og flormelis luftigt i en skål, til der opnås en tyk og sej konsistens.
Blend mandlerne så fint som overhovedet muligt.
Bland mandelmel og kakao og rør det godt sammen med de piskede æggehvider.
I denne opskrift er det ekstra vigtigt at røre de to ting grundigt sammen (så ingen piskning!) så massen ikke bliver alt for luftig.
Kom massen i en engangssprøjtepose med glat tylle og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i ca. 30 lige store, flade toppe med en diameter på ca. tre centimeter.
Lad de flade toppe lufttørre i ca. 40 minutter (og det er vigtigt ikke at springe det her step over pga. tidsnød, for det sikrer den glatte overflade).
Bag nu toppene i ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Køl makronerne helt af ved stuetemperatur.

Hindbærganachen: Mos hindbærrene let i en gryde og opvarm dem til 75 grader (brug et termometer – jeg gjorde det på slump de første gange i mangel af et, og det gik nu fint), før gryden tages af varmen.
Hak chokoladen fint og smelt den i gryden med de varme hindbær.
Rør det sammen til en ensartet og blank masse (hvis du vælger en anden type bær, kan du med fordel lige give den en tur med stavblenderen og evt. smage til med lidt flormelis).
Hæld ganachen op i en lille skål og lad den afkøle tildækket ½ times tid i køleskabet.

Andre læste også:   Solsikkebrud

Macarons:
Kom den afkølede ganache op i en engangssprøjtepose uden tylle, men med et lille afklippet hul, og sprøjt den ud på halvdelen af de afklølede makroners flade side.
“Lim” de resterende makroner oven på ganachen.
Drys de færdige macarons med en anelse kakao.

Og så er der prinsessefest!
Man kan lave macarons i mange variationer, men det her er en god grundopskrift.
Husk at følge målene meget præcist – eller risikerer man, at det hele kikser.
Bon Appétit

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort