Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

800 g rå tigerrejer uden skal
2-3 spsk smør
2 skalotteløg
2-3 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
1 fiskebouillonterning
5cl cognac
150g champignoner
1 spsk konc.tomatpure
3dl cremefraiche (38%)
1 stor tomat
1 bundt persille
1-2 spsk pernod
en anelse cayennepeber
evt salt
1-2 spsk smør

TILBEHØR
kogte ris
Grønne asparges

Du skal gøre følgende:

Pil rejerne. hak løget og persille.
Skær champignonerne i skiver og peberfrugterne i terninger.
Skold og flå tomaten (hakket flået tomater kan bruges).
Stil alle anretningerne i skåle!!

Begynd med at varme panden op på middelstærk varme.
Smelt smørret heri og steg løg- peberfrugterne et par minutter uden at de tager farve. smuldr bouillonterningen i.

Skru op for varmen og tilsæt rejerne og lad dem stege med nogle sekunder.
Hæld cognac over, antænd den og flamber.
Sluk evt flammerne med et låg.
Tilsæt champignoner og tomatpure.

Vend tomatkød og persille i og varm det hele igennem et halvt minut.
Hvis rejerne koger for længe risikere man at de bliver seje og tørre.
Rør cremefraichen i retten.

Smag til med pernod.
Krydr forsigtigt med cayennepeber og evt lidt salt.
Varm retten kort igennem og rør til sidst et par skefulde koldt smør i inden man severe den!!!!!!!!!!!!!!!!

Bemærk: Der er mad nok her til mindst 4 voksne personer.

Da retten indeholder persille må den ikke gemmes mere end højest en dag.
(Har selv spist rester næste dag, og det er der intet sket ved) Men så må den heller ikke gemmes længere. Så det er synd at lave for meget.

Andre læste også:   Hurtig kinesisk gryde

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort