Du skal bruge følgende:

Ca. 1 kg Hokaidogræskar
5-6 fed hvidløg
1 stort løg
Olivenolie
1 Chili (kan udelades for mere børnevenlig udgave)
1- 1½ liter hønsebouillon
Salt
2 tsk karry
1 spsk honning/rørsukker
1-2 spsk oister sauce
en sjat (½-1 dl) fløde

Pynt:
Fløde, persille, revetcheddar, ristede græskarkerner (på min udgave)

Du skal gøre følgende:

Græskarret renses for kerner og skæres ud i store tern (med skræl, den kan spises) og bages med lidt olie i ovnen ved 200 grader i 50 min.
Hvidløgene bager med (hele med skal) de sidste 20 min.

Løget hakkes og steges i lidt olie med karry og hakket chili, indtil de bagte græskartern tilsættes, sammen med salt, sukker, oister sauce og hønsebouillon.
Hvidløgsfeddene “presses ud” i retten, og det hele koger 10-15 min.
Blendes og til sidst tilsættes fløde.

Jeg har udnyttet græskarkernerne ved at riste dem – de renses, koges i letsaltet vand i 20 minutter og ristes i varm ovn indtil de er gyldne.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort