Du skal bruge følgende: 

Frikadeller

400 g hakket lamme- og kalvekød (halvt af hver slags, højst 10% fedt).
1 æg.
2 spsk. hvedemel.
1 dl let-, mini- eller skummetmælk.
2 finthakkede fed hvidløg.
3 spsk. friskhakket rosmarin.
75 g Feta salattern.
(Cheasy salat tern 3%).
1 spsk. olivenolie til stegning.

Kartoffelchips:

4 store bagekartofler.
2 tsk. tørret rosmarin.
Groft salt.

Tomatsalat:

500 g tomater.
1 finthakket løg.
Frisk basilikum.

Dressing:

1 spsk. olivenolie.
1 spsk. hvidvinseddike.
1 spsk. vand.
1/2 tsk. dijonsennep.
Salt og peber.

Du skal gøre følgende:

Frikadeller:

Rør kød sammen med de øvrige ingredienser til en fars, som hviler i ca. en halv time. Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne på begge sider i olien på en varm pande.

Kartoffelchips:

Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Fordel dem i et ildfast fad, drys med rosmarin og salt og bag dem ved 225 grader i ca. en halv time.

Tomatsalat:

Skær tomaterne i skiver og drys løg over. Pynt med hakket basilikum.

Dressing:

Rør alle ingredienserne sammen og hæld dressingen over salaten.

Server frikadellerne med kartoffelchips, tomatsalat og brød.
Denne ret er fedtfattig!

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort