Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

Dej:
1/2 pakke gær
1 liter lunkent vand
2 tsk salt
1 spsk sukker
2-3 spsk god olivenolie
300 gram durum hvedemel
300 gram grahamsmel
Alm hvedemel ( tipo 00 er at foretrække)

Fyld:
Skinke/Kalkunspegepølse
Revet ost
Rødløg

Tomatsauce:
1 dåse tomatpure
1/2-1 løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk basilikom
lidt chili (efter smag)
Salt/peber

Du skal gøre følgende:

Dejen laves således:
Smuldr gær i en stor skål
Opløs i ca 1 dl vand
Tilsæt salt, sukker og olivenolie
Tilsæt resten af vandet
hæld durummel, grahamsmel og hvedemel i og rør
Ælt med resten af melet indtil dejen er smidig og ikke klistrer
Ælt videre så længe du orker (jeg ælter ca. 10 min)
Put dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og stil i køleskabet natten over.

Skær skinke/spegepølse i små stykker
Skær rødløg i tynde skiver og hak lidt
Ælt alt fyldet ind i dejen, form til boller og stil på bageplade med et fugtigt viskestykke over i 1/2-1 time

Blend alle ingridienser til tomatsauce til en tynd sauce (tilsæt vand undervejs, ca. 1 dl)

Når bollerne er hævet, smøres saucen henover og bollerne bages i forvarmet ovn ved ca 225 grader indtil de er brune og “hårde” på undersiden.

Andre læste også:
  Hindbær musé

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort