Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

Til hver farve is skal bruges:

4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
100 gram rørsukker
100 gram alm hvid sukker
2 dl piskefløde

Til chokolade:
100 gram mørk chokolade eller mørke chokolade”dutter”
3-4 spsk kakao

Til vanille:
1/2 vanillestang, gerne økologisk

Til lyserød:
100 gram frosne hindbær eller jordbær (tøede)
1/2 stang vanille

Du skal gøre følgende:

Hver is laves hver for sig, gerne med timers mellemrum, så isen kan fryse indimellem.
Først piskes æggeblommer med rørsukker til massen er hvid og tyk
I en anden skål piskes hviderne stive med det hvide sukker.
I en tredje piskes fløden til den er blødt skum

I chokoladeisen bruges kun 50 gram rørsukker i blommerne, til gengæld smeltes halvdelen af chokoladen og tilsættes blommerne sammen med kakao og chokoladestykker (resten af chokoladen)

I vanilleisen tilsættes kornene fra vanillestangen til æggeblommerne mens der piskes.

I den lyserøde tilsættes vanille og bær ligeledes æggeblommerne mens der piskes.

Jeg har “lagt” isen sammen i en stor rugbrødsform. Striberne bliver modsatte af den færdigkøbte, men synes stadig resultatet ligner regnbueis.
Det bedste resultat får man, hvis hvert lag får lov at stivne lidt mellem sammenlægningen. Jeg havde ikke tid, så vanillen og den lyserøde kom i samtidig, og det gik fint.

Andre læste også:   Chokoladesmåkager (fedtfattige)

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort