Du skal bruge følgende:
(ca. 16 stk.)
4 æg
125 g. sukker
125 g. hvedemel
25 g. smeltet smør
200 g. kokosmel
Overtræk A:
250 g. mørk chokolade
250 g. piskefløde
Overtræk B:
1 dl. mælk (undgå minimælk!)
15 g. smør
400 g. flormelis
3/4 dl. kakao (ca. 30 g.)
Pynt:
200 g. kokosmel
Du skal gøre følgende:
Tænd ovnen på 180 grader. Smør en firkantet form (20×20 cm) med smør.
Pisk æg og sukker sammen med en håndmikser i ca. 5 min., til det bliver en tyk og luftig creme.
Sigt melet og vend det i ægge-massen lidt ad gangen med let hånd.
Vend smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
Sæt den midt i ovnen i ca 30 minutter.
Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den afkøle i formen i 10 min., før den vendes ud på en rist.
Tilbered chokoladeovertræk efter opskrift A eller B.
A: hak chokoladen groft og smelt den sammen med fløden over svag varme eller vandbad. Rør det blankt.
B: Smelt smør og mælk sammen. Sigt formelis og kakao sammen og før det i. Rør det over svag varme til det er blankt og glat.
Bred kokosmel ud på en bakke eller bradepande. Skær “skorperne” af kagen og skær den i 16 kvadrater (ca. 5 x 5 cm).
Dyp kagerne en ad gangen i chokoladeovertræk og vend dem i kokosmel.
Stil dem til afkøling på en rist i min. 1 time.
Opbevar kagerne i en kagedåse i op til 3 dage.
Tip. Kagerne er nemmest at overtrække hvis de er bagt dagen i forvejen.
Læg evt. de udskårne kager i fryseren i ½ time, før de skal overtrækkes.
Tip. I en snæver vending kan man bruge en færdigkøbt kage (f.eks. sandkage) men det gør resultatet knap så godt 🙂
Efterlad en kommentar