Opret
A password will be e-mailed to you.

Kom godt i gang…

Slank dig på en sund måde!

Grunden til at slankekure ikke virker på lang sigt, er at du gør noget, der er imod kroppens naturlige funktion. Det er nemlig stik i mod kroppens og cellernes overlevelsesstrategi.
Er du både overvægtig og syg, bliver udfordringen endnu større for din krop, bl.a. fordi cellerne altid først og fremmest, sigter mod et sundt helbred, førend at de begynder at bruge energi på at slanke sig. En krop i ubalance vil jo rent instinktivt have brug for næring til at ”komme sig” og begynder du på slankekur i en sygdomsperiode, vil din krop ikke lytte lige så godt til det du ønsker, som hvis den var rask og frisk.

En sund krop giver automatisk også en slank krop. De kostprincipper, jeg anvender, bygger på, at din krop og dine celler først og fremmest skal fodres med sund mad og mad, der smager af noget!
Når kroppen er sund, vil den hellere end gerne afgive sit fedt, og dermed har du lagt vejen til en helt ny livsstil, der også betyder, at du kan undgå en lang række invaliderende livsstilssygdomme.

1. Spis frugt de første 4 timer af din dag
Al fordøjelse af mad kræver energi af din krop. At starte dagen med frugt modvirker, at du bliver træt senere på dagen og især efter frokosttid. Årsagen er bl.a. at du ikke belaster din fordøjelse fordi frugt er let nedbrydeligt og dermed sparer du på din energibeholdning.
Du vil også opdage, at du får mere energi, tænker klarere og sover bedre om natten, alt sammen fordi du giver din krop naturlig føde, der på alle måder vil give balance.

Andre læste også:
  Var det planlagt? − Når folk stiller dig kiksede spørgsmål om din graviditet.

Hvis du spiser frugt de første 4 timer af din dag, er du sikker på at få tilført en masse god og naturlig energi fra morgenstunden. Derefter kan du spise noget andet. Du kan vælge mellem:
• Frugten hel som den er
• Frugtsalat, evt. med nogle kerner eller nødder på
• Smoothies (hjemmelavede)
• Frisk juice
• Du kan også spise grøntsager om morgenen, fx tomat og avocado.

Lider du af diabetes, så start dagen med den mængde frugt, som din læge anbefaler dig, og dernæst grønt de første 4 timer af din dag. Tag evt. et stykke groft rugbrød sammen med dine grøntsager.

2. Dobbelt op med grønt

Når du anretter mad på din tallerken, så sørg for, at mindst 2/3 af din tallerken er dækket af grønt, og 1/3 er dækket af anden mad. Er du stadig sulten efter den første portion mad, så tag gerne mere efter samme princip.
Det grønne virker slankende, og bidrager med en masse sund energi. Jo mere ubehandlet (råt) det grønne på din tallerken er, jo sundere er det.
(Har du mave-/tarmproblemer, kan det være en god ide lige at dampe grøntsagerne, og holde sig fra løg de første uger).

2/3 af:
Frugt
Grøntsager, alle slags
Salater
Mandler og paranødder m.m.
Græskarkerner, solsikkekerner m.m.
Tangprodukter
Hvidløg og ingefær
Urter, grøn salat og avocado
Kartofler, søde kartofler, bage kartofler

1/3 af:
Kød (kalv, okse, svin)
Fisk og skaldyr
Fjerkræ og æg
Mejeriprodukter som mælk, smør, ost og fløde
Kornprodukter som mel, brød, knækbrød, kiks, croutoner, pasta, spaghetti m.m.

Andre læste også:
  Giv dit barn hjælp til selvhjælp

Dette bør undgås eller reduceres:
• Slik, is, sukker, sødemidler, hvidt salt, chokolade, kage m.m.
• Fastfood, friturestegt mad, færdiglavede retter, mayonnaise m.m.
• Alkohol, kaffe, sort te, sodavand
• Medicin, tobak
• Stress

3. Drik 2 liter vand hver dag

Vand skal du drikke mindst 2 liter af dagligt. Du kan erstatte en del af vandet med frisk frugtsaft, grønsagsjuice samt smoothies og urtete. Væske er med til at give dig energi og sørger for, at din indre pH-værdi er i balance, og det er vigtigt for din sundhed.

Dette bruger kroppen vand til:
Til at fordøje med, da vores spyt og fordøjelsesvæsker i maven og tarmene hovedsagligt består af vand.
Til at transportere næring og ilt rundt til cellerne og samtidig sørge for, at affaldsstofferne bliver udskilt gennem udånding, urin, sved osv.
Til at sørge for, at blodet holder den rigtige konsistens. Blod består af 75 % vand. Et for lavt væskeindtag vil medføre, at blodet fortykkes, og det nedsætter cirkulationsevnen og hermed også transporten af affaldsstoffer ud af blodet og næringsstoffer ind til cellerne.
Til at opretholde vores mentale tilstand, da hjernen består af 75 % vand. Længerevarende dehydrering kan påvirke vores måde at tænke på og vores evne til at håndtere f.eks. stressede perioder hensigtsmæssigt. Samtidig kan det medføre depression og forringe vores evne til at fungere normalt i sociale sammenhænge.

Omkring 70 % af din vægt er vand, og det er meget vigtigt at opretholde denne balance.
Du kan regne ud, hvor meget væske du dagligt bør indtage, ved at tage din vægt og gange med 0,033. Resultatet er den mængde, du bør indtage dagligt, i liter.
F.eks. vil regnestykket for en kvinde der vejer 65 kg se sådan her ud:
65 kg x 0,033 = 2,15 liter = 2,2 liter væske dagligt.

Andre læste også:
  Baby med mavekneb: 10 råd mod dårlig mave hos spædbørn

 

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort