Opret
A password will be e-mailed to you.

Det er vigtigt, at man giver sine børn de bedst mulige forudsætninger for, at de kan få en god indlæringsevne, og det starter allerede fra, at børnene er helt små. Især i perioden hvor børnene begynder at kunne tale, er det vigtigt at være meget opmærksom og aktiv, således man i disse perioder udvider børnenes ordforråd og forudsætninger for at få en bedre udtale, og det kan man gøre på flere forskellige måder.

 

Læs for børnene og inddrag dem i de forskellige billeder i bøgerne

Eksempelvis er det meget vigtigt, at man læser bøger for børnene, og her kan det være en fordel, at der er en hel del billeder i bøgerne, således man kan inddrage børnene. I langt de fleste børnebøger vil der også være en ekstra god sammenhæng mellem teksten og billederne, hvilket er meget vigtigt for børnenes visualiseringsevne. Når børnene har hørt noget oplæsning, kan det være ganske fordelagtigt, at man lige stopper op og ser på billederne med børnene, således de kan lave koblingen mellem teksten og billederne. Udover at give børnene et større ordforråd og en bedre visualiseringsevne, giver man også barnet bedre kognitive evner, mens de ligeledes lærer at fokusere sig om en ting ad gangen og forholde sig i ro. Dette kan være ganske sundt at implementere i børnene allerede helt fra barnsben, da det i høj grad er noget, der vil hjælpe dem gennem hele deres barndom.

 

Sang med børn kan også give en optimeret indlæringsevne

Sang er også sundt for barnets indlæringsevne, mens det også er noget, der kan hjælpe dem til bedre at kunne udtale forskellige ord, hvilket også kan være ganske fordelagtigt. Børn forbedrer altså deres evne til at udtale forskellige ord, mens de også får et bredere ordforråd, når de indlærer de forskellige ord igennem sang. Herudover vil det også forbedre børnenes evne til at kunne kombinere forskellige ting, de oplever, til de sange, man har sunget med dem, hvilket også er noget, der forbedrer børnenes indlæringsevne. Der findes mange forskellige børnesange, man kan synge med sine børn, hvilket kan være ’Jeg ved en lærkerede’, ’Mor solen er så rød’ osv., og det er vigtigt at gøre en indsats ud af det, da forskning har vist, at det er sundt for barnets indlæringsevne.

Andre læste også:   Er du ung mor og derfor har brug for at afstresse? Så læs med herunder

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort

This will close in 20 seconds