Opret
A password will be e-mailed to you.

Som ung mor er der mange ting der skal tages hensyn til. For det første det faktum at der pludselig render en lille ny rundt derhjemme eller måske to, hvis det var tvillinger. Det betyder også at man som kvinde har det med at glemme sig selv lidt. Det er helt forståeligt, for det er vigtigt at tage sig af sin baby, og hvis man er singlemor eller bare har en mand/kæreste, der måske mangler lidt motivation, så er det ekstra hårdt.

 

Pas på dig selv

Det vigtigste som ung mor er at passe på sig selv, og det glemmer flere og flere desværre, og som skrevet til start så er der jo en god grund til det. Men efter en fødsels og 9 mdr. graviditet, så skal kvindekroppen have pleje og hvile på en god måde. Det er både for velværets skyld, men så sandelig også for at passe godt på sig selv og sin krop.

Strækmærkerne forsvinder desværre aldrig, og det er sådan det er. Det kan der ikke rigtig gøres noget ved, og det er da heller ikke det største problem blandt de nybagte mødre. Det er til gengæld tør hud, sprækker, og løs hud. Sidstnævnte kan trænes væk til dels, førstnævnte kan behandles.

 

Gode plejeprodukter

Især et sted kan være hærget efter en fødsel og det er underlivet. Her er det især vigtigt at tage hånd om de problemer som både kan opstå og som vil opstå. God hygiejne er første råd, og det nemmeste råd. Vask grundigt med intimsæbe og sørg for ikke at tage den stramme g-streng på som det første.

Andre læste også:   Stress: Slip uroen ved hjælp af disse tips

Et af de problemer som kan lure er i særdeleshed svamp. Det er utrolig ubehageligt og er bestemt ikke velkomment hos de fleste nybagte mødre. Der findes flere forskellige cremer og produkter mod netop svamp, også hvis det er i underlivet udbruddet har ramt. Det er vigtigt at tage det i opløbet inden det udvikler sig til noget grimt og trælst som kan fjerne fokus fra en ellers god tid. Der findes et stort udvalg af creme mod svamp, husk dog altid at tjekke om noget i produktet kan give allergi. Det gælder også økologiske og svanemærkede produkter.

Er skaden sket

Så er der ikke så meget at stille op, udover naturligvis at rette henvendelse til de relevante fagpersoner, som kan være behjælpelige i situationen. Om det er egen praktiserende læge eller en speciel gynækolog, så er det vigtigt at få taget hånd om eventuelle følgevirkninger inden de udvikler sig til uoverskuelige problemer.

 

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort