Det er et af livets større paradokser: Man er ung når man får børn. Unge mennesker har ikke så mange penge. Små børn er dyre. Ældre mennesker har flere penge. Ældre mennesker har ikke små børn.

 

Når man er ung og skal have barn første gang er man ofte studerende på SU, på et meget lavt løntrin, på barsel eller slet ikke i arbejde. Magasinet PENGE på DR har fået cheføkonom Lone Kjærgaard fra Arbejdernes Landsbank til at regne ud hvad en gennemsnitsfamilie bruger på at købe udstyr til en ny baby i familien. Resultatet blev et svimlende 16.000 kroner. Bid mærke i, at det er et gennemsnitsbeløb og at der dermed er mange familier, der bruger endnu flere penge. Bid også mærke i at dette beløb alene er til indkøb af udstyr som barnevogn osv., ikke til de ekstra løbende omkostninger som f.eks. mad, institution, tøj og meget andet. Lone Kjærgaard kom samtidig frem til at en baby i gennemsnit koster hele 63.000 kroner!

 

Så hvad gør man som ung mor, der på ingen måde kan ryste op med 16.000 kroner i et i forvejen stramt budget? Hvad gør man hvis man ikke har velhavende forældre der kan hjælpe. Inden du begynder at overveje at tage et lån, så læs videre her og se denne infografik, som forbrugersitet WeLikeMoney har lavet:

Baby Infografik spar penge

Der er mange gode råd i denne infografik, men noget af det vi især bider mærke i er, at det handler om at få en anden tankegang.

Vi ved at din første baby er din guldklump, og intet er godt nok til en guldklump, vel? Men er er intet der siger at det kræver penge og bling at være en god mor. Tværtimod! Er du ikke realistisk og bruger flere penge end du har, eller evt. forfalder til at tage et kviklån for at købe lige den Odder-barnevogn du drømmer om, så gør du faktisk dit barn en bjørnetjeneste.

Andre læste også:
  Få styr på boligen og indretningen, før du får dit første barn

 

Lad os være ærlige: baby er lige glad med om han eller hun sover i en Odder eller i en gammel, brugt barnevogn, ikke? Man han/hun er ikke ligeglad med om du er en ustresset, stabil mor med økonomien i orden.

Sørg for at være tilstede og give dit barn nærvær og ro. Og glem alt om de smarte mødre på Instagram.

 

Brugt tøj er moderne i 2017

Genbrugstøj var måske kikset og umoderne i 2007, men i 2017 hedder det vintagetøj og er top smart. Dette gælder ikke kun for voksne, men også for børnetøj. Hipsterkulturen har bredt sig fra Vesterbro og København til hele landet. Denne tendens er god for din pengepung.

 

Det vi ved med helt små børn er, at de lynhurtigt vokser ud af deres tøj. Det betyder to ting:

  1. Det kan ikke betale sig at købe dyrt mærketøj til helt små børn
  2. Hvis du køber brugt babytøj, så er det sjældent slidt

Så er du ung mor og er pengene små, så udstyr da din baby med lækkert, brugt babytøj.

Dette var blot ét af mange gode råd til hvordan man får baby på budget. Du finder flere i blogindlægget fra WeLikeMoney.

Har du andre gode råd du gerne vil dele med de andre unge mødre, så skriv i kommentarfeltet herunder.

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort