Du skal bruge følgende:
1200 g svinekam uden ben
1 spsk groft salt
10-12 nelliker
1 stang kanel
1 gulerod
1 løg
2 ½ dl rødvin
Sauce
1 skalotteløg
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 knsp allehånde
2½ dl boillon
salt og peber
1 dl mørk og sød portvin
1 knsp sukker
majsstivelse
Balsamicosauteret rødkål
3/4 kg rødkål
salt
4 spsk balsamico eller anden vineddike
1 dl rødvin
1-2 løg, 120 g
salt og peber
10 g smør
6 pigeonæbler
Tilbehør
Ovnstegte kartofler 1½kg.
Du skal gøre følgende:
Bed slagteren skære stegen af det stykke af kammen, som går fra mørbradenden og op til 5 ribben-uden mørbradklods.
Bed slagteren om at ridse sværen helt ned til købet med ½cm’s mellemrum-men uden at ridse i selve købet.
Har slagteren ridset stegen, så gå den efter.
Nogle ganger er ridsningen ikke dyb nok- især ikke i siderne.
Sørg omhyggelig med at få alt ned mellem alle sværene.
Stik nelliker og tynde stykker kanel ned mellem sværene.
Lad stegen på en rist i en lille bradepande.
Stegen skal ligge så lige som muligt.
Brug evt. Sammenkrøllet stanniol for at få sværen til at ligge helt vandret.
Kom ituskårene grøntsager, rødvin og 2½ dl vand i bradepanden.
Stil stegen i en kold oven på midterste rille. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i 1 1/4 -1 ½ time.
Det bedste resultat fåes ved brug af stegetermometer.
Stegen er færdig, når centrumtemperaturen er 65 grader.
Ved 55 grader mærkes, om sværen er sprød.
Hvis den ikke er sprød , skru da op til 250 grader, til centrumtemperaturen er 65 grader- Hold øje med sværen, når temperaturen er så høj- sværen skulle ikke gerne blive for mørk.
Hvis sværen er sprød , fortsættes stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperatruen er 65 grader.
Ovnstegte kartofler
Skrællede kartofler skåret i både drysses med salt, og peber og lægges på bagepapir i ovnen ved siden af flæskestegen.
Stegetid for kartoflerne ca. 1 time.
Balsamicosauteret rødkål.
Snit rødkålen så tyndt som muligt og kom den ned i en gryde med lidt salt.
Dæk med kogende kogende vand og lad kålen stå i 10 minutter.
Hæld vandet fra og damp kålen fri for væde.
Tilsæt balsamico og rødvin og kog til der er 2 spsk tilbage.
Løgene skæres i tynde både, drysses med salt og svitses ved svag varme på en pande i smør, til de er bløde.
Kom dem ved rødkålen.
Vend æblebådene hurtigt på panden i resten af smørret over god varme.
Sauce
Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen op i en gryde, når stegen kommer ud af ovnen.
Kom finthakkede løg, kanel, nellike og allehånde i skyen og kog den i 2 minutter.
Tilsæt bouillon og portvin.
Skum for fedt og kog saucen ind, til der er 2/3 tilbage.
Si saucen og jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Smag til med krydderier, salt og peber
Efterlad en kommentar