Du skal bruge følgende:
3 Lagkagebunde (Enten købte, eller hjemmelavet – se anden opskrift)
Creme
3 stk. Husblads bl.
2 stk. Æggeblommer
1 spsk. Sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2.5 dl. Sødmælk
½ stk. Vaniljestang
2 dl. Piskefløde 38%
100 g. Makroner
Jordbær marmelade
Pynt
100 g. Mørk chokolade 44%
125 g. Ren rå marcipan
2 dl. Flødeskum
4 spsk. Flormelis (Til at drysse bordet med når marcipanen rulles ud)
Du skal gøre følgende:
Husblasen lægges i blød i koldt vand.
Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde.
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen.
Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.
Vandet vrides af husblasen og den røres i den varme creme.
Cremen afkøles til den er halvstiv og vanillestangen tages op.
Fløden piskes stiv og vendes i cremen.
Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Lagkagen lægges sammen
1. bund, tyndt lag jordbærmarmelade, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme.
2. bund, tyndt lag jordbærmarmelade, makroner, 1/3 creme.
3. bund, smør smeltet chokolade ud over toppen med pallet kniv.
Marcipanen udrulles mellem 2 stykker bagepapir/ eller drys flormelis på bordet, så det ikke klistrer fast – til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen. Skal ca. gå 1 cm. op over kanten.
Trækker 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag.
Pynt
Lav rossetter af flødeskum rundt på toppen af kagen langs marcipan kanten.
Dekorer evt. med frugt mellem rossetterne.
Dej
6 æg
200 g. Sukker
140 g. Hvedemel (Hvis de skal være brune kom da 100 g. hvedemel i og 40 g. kakaopulver)
4 tsk. Vaniljesukker
Fremgangsmåde
Bland æg og sukker sammen, og pisk indtil du har en luftig, fed masse. (ca. 5-8 minutter med en elpisker)
Bland mel og Vaniljesukker sammen, og vend det forsigtigt i sukker og æggeblandinden.
Det er meget vigtigt du ikke får slået luften ud af dejen, da den ellers ikke kan hæve overhovedet.
Tegn cirkler på bagsiden af bagepapiret (så store som du ønsker bundene skal være)
Smør blandingen ud i et jævnt lag på ca. ½-1 cm tykt. UDEN at mase luften ud.
Sæt bundene i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune.
Der er ca. 4 lagkagebunde pr. portion.
Bundene kan fryses ned, hvis man ligger dem mellem bagepapir – de kan dog godt blive lidt bløde når de er optøet.
Efterlad en kommentar