Du skal bruge følgende:

150 g sukker
4 små æg
75 g mel
75 g kartoffelmel
¾ tsk natron
Creme:
375 g græsk yoghurt (10%)
140 g flødeost naturel, gerne en ”light” version
6 spsk flormelis
6 spsk koncentreret hyldeblomst
2 blade husblas
Glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk koncentreret hyldeblomst
Evt. en dråbe gul frugtfarve
Lidt koncentreret hyldeblomst til at stænke bundene med.

Du skal gøre følgende:

Bunde:
Del æggene i hvider og blommer – og pisk hviderne stive.
Pisk æggeblommer med sukker indtil æggesnapsen er lys og luftig.
Bland de to slags mel med natron og vend det i æggeblandingen og vend til sidst de piskede hvider i.
Hæld dejen i en smurt springform med diameter 24 cm, og bag den ca. 14 min ved 190 grader.
Når bunden er kold, flækkes den i to lag.
Creme:
Tag både yoghurt og flødeost ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når cremen skal røres.
Rør alle ingredienser sammen på nær husblas.
Læg husblas i koldt vand i ca. 5 min, vrid det let og smelt det i micro-ovn på meget lavt trin (eller over vandbad).
Rør det i cremen.
Dryp de kolde bunde med lidt koncentreret hyldeblomst, og fordel cremen på den nederste.
Læg den øverste på, og stil kagen koldt – mindst nogle timer og meget gerne til næste dag.
Rør glasuren sammen og smør den ud over kagen.
Pynt evt. med nogle friske hylde-blade og en lille blomsterklase.

Andre læste også:
  Lasagne

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort