Opret
A password will be e-mailed to you.

Du skal bruge følgende:

4 dl. mælk.
150 gram smør eller margarine.
100 gram sukker.
3 æg.
Ca. 800 gram mel.
(100 gram rosiner)
1 pk gær

Du skal gøre følgende:

Mælk og smør varmes ved svag varme, så smørret smeltes, æg, sukker og evt rosiner piskes let i.
Gæren opløses heri, men pas på at mælken ikke er for varm.
3/4 af melet tilsættes. Slå dejen let og ælt det sidste mel i.
Det er vigtigt at det er en let og lind dej, der hæves til den dobbelte størrelse 20-40 minutter, men hold lige øje med den.
Den skal stå et lunt sted.
Form der efter dejen til boller og lad dem hæve i 15 min. på en bageplade, let tildækket med et fugtigt viskestykke.

Pensles med æg, kaffe eller mælk og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-18 min. (afhængig af str.)

Bollerne afkøles i 30 min før de kan pakkes og fryses i op til 6 måneder.

Andre læste også:   Risengrød

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort