Du skal bruge følgende:

210 g. vand
400 g. sukker
1 spsk. vanillesukker
2 pk. husblas
Flormelis

Du skal gøre følgende:

Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme.

Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen

En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.

Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en el-pisker til den er blevet “hvid” og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).

Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.

Herefter strøs flormelis over (med si) – bare massen er dækket.

Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).

Andre læste også:
  Risret med kylling og rejer

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort