SPØRGSMÅL:
Jeg er lidt bange for at tage for meget på mens jeg er gravid så jeg er begyndt på noget graviditets gymnastisk og vil gerne begynde på kostomlægning allerede nu så det ikke bliver så svært efter fødslen, men jeg er også bange for at min baby så ikke får nok mad.

Kan jeg godt nøjes med at spise grøntsager mens jeg er gravid, eller er der nogle bestemte ting som min baby SKAL have?

AMALIE ROSEN’S SVAR:
Først og fremmest skal du vide at det er almindeligt at normalvægtige kvinder tager 10-15 kilo på under graviditeten. Men du har helt ret – det kan være svært at komme af med de ekstra kilo efter fødslen, og det er derfor en god idé allerede nu, at være opmærksom på din livsstil (kost og motion). Når det er sagt, skal det understreges at en slankekur ikke hører hjemme under graviditeten! Derimod vil det være rigtig godt, både for dig og dit barn, at være opmærksom på, at spise sundt og få daglig motion.

Angående motion bør den under graviditeten, lige som på alle andre tidspunkter i livet, være en naturlig del af hverdagen, så vidt det er muligt – gerne 30 min. om dagen. Det er derfor rigtig godt, at du er startet til graviditetsgymnastik, og det skal du endelig holde fast i :o) Det er vigtigt, at du lytter til din krop og finder en motionsform, der føles god for dig!

Til spørgsmålet ”kan jeg nøjes med at spise grøntsager mens jeg er gravid?” er svaret NEJ! Dit barn har, lige som du selv, behov for at få dækket energibehov samt behov for vitaminer og mineraler. Det er ikke muligt at opnå kun ved at spise grøntsager. Tværtimod bør du spise varieret. Spis gerne frugt og grønt, fedtfattige kød- og mejeriprodukter samt kulhydrater af god kvalitet som fx fuldkornsbrød, -ris og -pasta samt kartofler.

Andre læste også:
  Kan grøntsager gøres spændende for børn?

Husk også at drikke vand, gerne 1½ liter dagligt.
For at undgå at tage for meget på, og for sundhedens skyld, bør du begrænse indtaget af tomme kalorier: Slik, chips, kage, sodavand og junkfood.

Selvom en graviditet øger energibehovet og at man derfor har brug for mere mad end normalt, er det en overdrevet myte, at man skal spise for to…

Jeg håber du kan bruge mit svar. Held og lykke :0)

Amalie Rosen er kostekspert, og svarer på dine spørgsmål om kost. Amalie giver 25% rabat til UM medlemmer ved en konsultation. www.KostConsult.dk

Om forfatteren

Dette kunne også interessere dig

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort