Opskrift på et par forskellige slag grød:
Diverse opskrifter som jeg selv brugte til Thorkild ved start af skemad og som jeg stadig bruger. Nem hjemmelavet grød og vælling 😀 Alle vællinger og grød kan laves færdig og opvarmes i mikroovn, hvis det skulle være nødvendigt!
Vælling:
Majsvælling m. majsstivelse – god som start:
2dl vand
2tsk majsstivelse
MME-pulver svarende til 2dl vand.
Vand og majsstivelse piskes sammen og koges op under oprøring. Koges i ca. 1min, hvorefter det afkøles til spisetemperatur. MME-pulver piskes i og vællingen hældes over på flaske.
majsvælling m. majsmel:
15g majsmel
2dl koldt vand
MME pulver svarende til 2dl vand.
Samme fremgangsmåde som majsvælling m. majsstivelse.
Man kan også bruge rismel eller hirseflager. Risvælling laves på overstående opskrift, dog med 1spsk rismel i stedet for majsmel. Hirsevælling laves på 1½spsk hirseflager og her skal det koges i ca. 5-10min for at få flagerne kogt ud.
4-6mdr:
Risgrød el. majsgrød:
30g majsmel el. rismel.
1½dl koldt vand.
1. tsk fedtstof
½dl færdiglavet MME eller MM
Mel og vand koges op under omrøring og skal koges i 2-3min. Dernæst tages det af varmen og en tsk. fedtstof tilsættes. MME eller MM tilsættes og røres rundt. Der kan dernæst tilsættes lidt frugtmos på toppen hvis det ønskes.
Hirsegrød:
40g hirseflager
2dl vand
1 tsk fedtstof
½dl færdiglavet MME el MM
Hirseflager og vand koges sammen og skal småkoge i 2-3min. Dernæst taget det af varmen, fedtstoffet tilsættes og det samme med mælken. Frugtmos kan tilsættes.
6mdr+:
Havregrød:
35g havregryn
2dl vand
1 tsk fedtstof
½dl færdiglavet MME
Gryn og vand koges i 2min. Det tages af varmen og fedtstof og MME tilsættes… Der kan tilsættes revet frisk frugt eller frugtmos.
Øllebrød:
2 skiver mørkt rugbrød uden kerner lægges i blød i 2dl vand natten over.
stavblender
1tsk fedtstof
½dl færdiglavet MME
Gryden sættes på varmen og rugbrød og vand skal koge et par min. Det tages af varmen og moses med stavblenderen så det får en lind konsistens uden klumper. Det sættes på varmen igen og koger i 1min. det tages af og 1tsk fedtstof og det færdiglavede MME tilsættes. Herhjemme er frisrevet pære et hit ovenpå.
3-kornsgrød:
1spsk havregryn
1 spsk hirseflager
1spsk rugmel
2dl koldt vand
1 tsk fedtstof
½dl færdiglavet MME
gryn og flager koges i 2-3min i vandet. Det tages af varmen og fedtstof og MME tilsættes. Frugtmos af forskellig art kan bruges..
Efterlad en kommentar